ΚΟΣΜΟΣ

Στόχος το υπουργείο Εξωτερικών

Και οι Φινλανδοί θύματα κατασκοπείας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας έγινε στόχος μια ευρείας επιχείρησης ψηφιακής κατασκοπείας από χάκερ που είχαν διεισδύσει στο δίκτυό του όμως, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν κατάφεραν να υποκλέψουν "ευαίσθητες" πληροφορίες.

Και οι Φινλανδοί θύματα κατασκοπείας

Ο επικεφαλής της φινλανδικής διπλωματίας Έρκι Τουομιόγια δήλωσε ότι η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας της αστυνομίας διεξάγει ήδη έρευνα για αυτήν την υπόθεση.

«Είναι πολύ δυσάρεστο. Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε μια σοβαρή και μεγάλη παραβίαση στο δίκτυο αποθήκευσης δεδομένων του υπουργείου», παραδέχτηκε ο υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγες ώρες αφότου το τηλεοπτικό κανάλι MTV3 αποκάλυψε την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα πάντα με τις αρχές, οι "κατάσκοποι" δρούσαν εδώ και καιρό και το πρόβλημα είχε εντοπιστεί ήδη από την περασμένη άνοιξη. Το Ελσίνκι έχει ήδη ενημερώσει για το θέμα τις άλλες κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς οι δράστες φέρονται να είχαν βάλει στο στόχαστρο τις επικοινωνίες μεταξύ Φινλανδών και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ο υπουργός απέφυγε να σχολιάσει προς τα πού στρέφονται οι υποψίες των φινλανδικών αρχών. Νωρίτερα, το κανάλι, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε ότι ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Κινέζοι και Ρώσοι πράκτορες.

Οι πληροφορίες που βοήθησαν στον εντοπισμό του κατασκοπευτικού δικτύου δόθηκαν στο Ελσίνκι από το εξωτερικό, κάτι που εξέπληξε τον ανεξάρτητο ειδικό σε θέματα πληροφορικής Πέτερι Γέρβινεν. «Το γεγονός ότι η Φινλανδία δεν εντοπίζει μόνη της κατασκόπους που δρουν επί χρόνια είναι πολύ ενοχλητικό», τόνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.