ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν δελτίο τρωτότητας

Κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης 300.000 αυθαίρετα

Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν οι περίπου 300.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που είχαν υπαχθεί στο νόμο Παπακωνσταντίνου.

Κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης 300.000 αυθαίρετα

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που μπήκε από χθες σε διαβούλευση όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μπαίνουν στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο φάκελο του ακινήτου τους μελέτη στατικής επάρκειας ή «δελτίο δομικής τρωτότητας», του φέροντος οργανισμού ή μελέτη στατικής επάρκειας, ανάλογα με το είδος του κτηρίου.

Βέβαια τα έγγραφα αυτά δεν είναι νέα υπόθεση, απλά 300.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων λόγω του ό,τι η διαδικασία μέσω του νόμου Παπακωνσταντίνου είχε παγώσει καθώς είχε κριθεί αντισυνταγματικός, δεν τα κατέθεσαν. Για την ακρίβεια μόλις 100 άτομα συμπεριέλαβαν τα δικαιολογητικά αυτά στο φάκελό τους.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το υπουργείο ενεργοποιεί τη διαδικασία που είχε «παγώσει» μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης.

Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες πρέπει να ανανεώσουν τον φάκελό τους αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης. Όμως δημιουργούνται προβλήματα με τους μηχανικούς που πολλοί από αυτούς ζητούν νέα αμοιβή για τα υπολειπόμενα δικαιολογητικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.