ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση Σαμαρα-Βενιζέλου αύριο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων στο φόρο ακινήτων

Η προετοιμασία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η επεξεργασία και το κλείσιμο διαφόρων εκκρεμών θεμάτων, αλλά και η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή πάντως αναμένεται να επαναληφθεί αύριο, με θέματα στην ατζέντα πλέον τα ναυπηγεία και το ΕΣΠΑ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων στο φόρο ακινήτων

«Λογικές βελτιώσεις όπου μπορούν να γίνουν θα υπάρξουν, αλλά παράλληλα πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση», ανέφερε για το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων και αγροτεμαχίων, ο Αντώνης Σαμαράς, σε σύντομη κουβέντα που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες, μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές είπε χαρακτηριστικά ότι μερικές φορές τα «φουσκώνουμε». «Πόσες φορές στο παρελθόν είχαμε προβλήματα και τελικά λύθηκαν...», σημείωσε και επισήμανε ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος θα ενισχύσει σημαντικά τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

«Όταν πιάσεις πρωτογενές πλεόνασμα, όταν είναι χειροπιαστό, είναι διαφορετικά και μετά προχωράς και στο θέμα του χρέους όπου είναι σημαντική η απόφαση του Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου», τόνισε και επανέλαβε πως είμαστε σε διαπραγματεύσεις και όχι σε πόλεμο με την τρόικα.

Βενιζέλος: Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών

Οι βελτιώσεις, στο φόρο των ακινήτων, είναι συνεχείς, όχι μόνο υπό την πίεση των βουλευτών, αλλά και γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών της κοινωνίας, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές «εκφράζουν μια αγωνία και εκφράζουν και την κοινωνία», πρέπει «να ξέρουμε τι γίνεται κι έχουμε συνείδηση του τι γίνεται» πρόσθεσε.

Για τους στόχους του προγράμματος ανέφερε ότι «είναι μακροοικονομικοί και κακώς αντιμετωπίζονται απλά ως δημοσιονομικοί». Ο ίδιος, επέμεινε στη δέσμευση για μη λήψη νέων μέτρων, παραπέμποντας και στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, ενώ ερωτηθείς για τις απολύσεις στο Δημόσιο, υποστήριξε ότι «πρέπει να ξαναγίνει η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και να δούμε όλη την ατζέντα».

Η κινητικότητα, πρέπει «να διασφαλιστεί ως αυτοτελής θεσμός διαφάνειας και αξιολόγησης και να λειτουργεί προς όφελος της δημόσιας διοίκησης, ως ένας μηχανισμός αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης. Πρέπει όμως να εκπληρώσουμε αυτές τις υποχρεώσεις μας», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.