ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο σημαντικότερος Γερμανός συγγραφέας

Ο Ίνγκο Σούλτσε στην Ελλάδα

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Αδάμ και Έβελιν», την Ελλάδα και την Κύπρο επισκέπτεται ο Γερμανός συγγραφέας Ίνγκο Σούλτσε για εκδηλώσεις στα Goethe-Institut Athen, Goethe-Institut Thessaloniki και Goethe-Institut Nicosia.

Ο Ίνγκο Σούλτσε στην Ελλάδα

Αύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 20:00 θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διαβάσει αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο και συνομιλήσει με το κοινό.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 20:00 ο συγγραφέας, με συνομιλήτρια τη Λένα Διβάνη, συναντά τους αναγνώστες στο Goethe-Institut Athen.

Γεννημένος στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας, ο Σούλτσε θεωρείται ο σημαντικότερος Γερμανός συγγραφέας της γενιάς του.
Το πρώτο του βιβλίο «33 στιγμές ευτυχίας» ήταν καρπός της εξάμηνης παραμονής του στη Ρωσία, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Στο νέο του βιβλίο «Αδάμ και Έβελιν» ένα ζευγάρι που η σχέση τους βρίσκεται σε κρίση φεύγει, χωριστά, με τον Αδάμ να ακολουθεί την Έβελιν, από την Ανατολική Γερμανία και όταν επιστρέφει η χώρα δεν υπάρχει πια.

Ο Ίνγκο Σούλτσε συνδέει την κωμικοτραγική αυτή ιστορία με το μύθο των πρωτοπλάστων, με την εκδίωξή τους από τον Παράδεισο, με το απαγορευμένο δέντρο της γνώσης και τον πειρασμό. Ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται την απαγόρευση, τη συνειδητοποίηση, την αναζήτηση του χαμένου παραδείσου σε μία από τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές του 20ού αιώνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με ταυτόχρονη μετάφραση.

Πληροφορίες εικδηλώσεων
Goethe-Institut Thessaloniki: Βασ. Όλγας 66, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 889610
Goethe-Institut Athen: Ομήρου 14-16, τηλ.: 210 3661033

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.