ΠΟΛΙΤΙΚΗ

στην παρέλαση

Πολιτικό «τσουνάμι» από την πρόσκληση Τζιτζικώστα σε χρυσαυγίτες

Η προσπάθεια αποσόβησης του ιδεολογικού στίγματος των υμνητών του ναζισμού από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, με πρόσχημα τους νόμους που ο ίδιος θέσπισε, προσκαλώντας βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εύλογα προκάλεσε τη μήνιν του πολιτικού κόσμου.

Πολιτικό «τσουνάμι» από την πρόσκληση Τζιτζικώστα σε χρυσαυγίτες

Πολιτικό σκάνδαλο συνιστά η προκλητική πρόσκληση της Χρυσής Αυγής από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί υπενθυμίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι χρυσαυγίτες σε τέτοιες εκδηλώσεις καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση».

Ανάκληση της ιστορικής μνήμης απευθύνει προς τον περιφερειάρχη η Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ καλώντας τον να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση προς τους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, καθώς «Ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του. Έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού».

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε και η Δημοκρατική Αριστερά που κατέστησε σαφές πως δε θα συμμετάσχει καθώς «αποτελεί σοβαρό ατόπημα να προσκαλέσει εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.