ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού! Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Με έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων η ΕΜΥ προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού! Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Από το πρωί της Τετάρτης, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενίσουν και θα μεταφερθούν σταδιακά μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Για μεθαύριο, Πέμπτη, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν έως το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, παίρνοντας μέτρα αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων, να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου, μακριά από δέντρα. Επίσης, να μείνουν μέσα στο αυτοκίνητο, με τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

Τέλος, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, ακόμα και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς και να απέχουν από δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.