ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τρικυμία» στην κυβέρνηση

«Ναι» στο χαράτσι, «όχι» στον ενιαίο φόρο λένε οι βουλευτές της ΝΔ

Αναταράξεις προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο η  τοποθέτηση των βουλευτών της ΝΔ από την περιφέρεια που φέρνουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση το οικονομικό επιτελείο.

«Ναι» στο χαράτσι, «όχι» στον ενιαίο φόρο λένε οι βουλευτές της ΝΔ

Με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή ζήτησαν κατά την αποψινή τους συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα τη διατήρηση για έναν ακόμη χρόνο του χαρατσιού στους λογαριασμούς ΔΕΗ, μειωμένου κατά 10%, αντί της εφαρμογής του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Όπως ανέφεραν, έθεσαν μία σειρά θεμάτων στον υπουργό Οικονομικών για τα οποία δεν πήραν απάντηση, με αποτέλεσμα  αυτοί να επιμένουν στο «όχι» στον ενιαίο φόρο ακινήτων, δεδομένου  ότι προκύπτουν τεράστιες επιβαρύνσεις για  τα αγροτεμάχια και τα αγροτικά κτίσματα.

Οι βουλευτές της ΝΔ πρότειναν, επίσης, ως αντιστάθμισμα την αύξηση των επιβαρύνσεων  στα πολύ ακριβά ακίνητα.

Η θέση αυτή των «γαλάζιων» βουλευτών  σίγουρα, προσφέρει, ικανοποίηση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος πρώτος είχε εφαρμόσει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Στουρνάρας: Φέρτε μου προτάσεις

Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας τους κατέστησε σαφές ότι, θα περιμένει τις προτάσεις τους μέχρι την Κυριακή.

Ο  υπουργός επισήμανε ότι, θα ελέγξει όλες τις προτάσεις και σύμφωνα με πληρφορίες το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη στη βουλή.

Τις επόμενες μέρες και μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου  δεν αποκλείεται το υπουργείο Οικονομικών να δεχθεί ως παραχώρηση τη μετακύλιση της φορολογικής επιβάρυνσης αγροτεμαχίων μικρής αξίας σε όσα θεωρούνται μεγαλύτερης, μέτρο το οποίο μπορεί να εκληφθεί ως δημοσιονομικά ουδέτερο.

 Στο υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν απόψε περισσότεροι από 70 βουλευτές της ΝΔ ανάμεσα τους οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Ανδρέας Ψυχάρης, Φωτεινή Πιπιλή, Προκόπης Παυλόπουλος και Νικήτας Κακλαμάνης.

 Οι αγγελίες της Ντόρας

Χαρακτηριστικό είναι ότι, στη συνάντηση η Ντόρα Μπακογιάννη προσήλθε με αγγελίες εφημερίδων, στι ς οποίες αποτυπώνεται η δραματική κατάσταση στην αγορά ακινήτων.

Διαβάσε μία αγγελία στην οποία ένα ιδιοκτήτης ακινήτου αξίας 1,2 εκατ. ευρώ το πουλά αντί 500.000. «Αυτόν τον  άνθρωπο θέλετε να τον φορολογήσετε για 1,2 εκατ. ευρώ», ρώτησε η κ. Μπακογιάννη τον  κ. Στουρνάρα.

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Το κίνημα …της στάνης προβληματίζει το Μαξίμου | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 31/10/2013

    […] αγροτεμαχίων), η πρόταση που κατέθεσαν χθες το βράδυ, κατά τη μαραθώνια σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο τ…, γαλάζιοι βουλευτές για παράταση του εισπραττόμενου […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.