ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα 71 του χρόνια

«Στην άγρια πλευρά» ταξίδεψε ο τραγουδοποιός Λου Ρηντ

«Έφυγε» στα 71 του χρόνια υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες ο εμβληματικός ερμηνευτής, μουσικός και τραγουδοποιός Λου Ρήντ.

«Στην άγρια πλευρά» ταξίδεψε ο τραγουδοποιός Λου Ρηντ

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη και μεγαλωμένος στο Λονγκ Άιλαντ έκανε από μικρός το όνειρό του πραγματικότητα παίζοντας κιθάρα σε διάφορα συγκροτήματα.

Lou_Reed2

Ξεκίνησε την καριέρα του ως συνθέτης σε δισκογραφική εταιρεία για να δημιουργήσει λίγο αργότερα το δικό του συγκρότημα, τους Primitives που μετεξελίχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 στο πιο underground συγκρότημα της εποχής του που καθόρισε τη ροκ μουσική, τους Velvet Underground.

Το γκρουπ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία του Λου Ρηντ, γιατί οι στίχοι των τραγουδιών -επηρεασμένοι από τους μπίτνικ λογοτέχνες που λάτρευε- έχαιραν μεγάλης απήχησης, ενώ πειραματίστηκαν σε διάφορα είδη μουσικής.


Μοναδική στιγμή έμελε για τους Velvet Underground η συνάντηση με τον πολυσχιδή Άντυ Γουόρχολ που ως μάνατζερ του γκρουπ απογείωσε την καριέρα τους, αλλά παράλληλα δημιούργησε και αντεγκλήσεις γύρω από το πρόσωπο του καινούριου μέλους της Nico, με αποτέλεσμα το 1970 ο Λου Ρηντ να κάνει σόλο καριέρα.

Velvet_Underground_Andy

Η πορεία του εκτοξεύεται 2 χρόνια μετά το 1972, με την κυκλοφορία του δίσκου «Transformer», που περιλαμβάνει και το Walk on the Wild Side , προσωπική μαρτυρία από το Factory του Άντι Γουόρχολ.

Lou_Reed3

Τις δεκαετίες 80 και 90 η καριέρα του κάμπτει κι επιστρέφει το 2000 με το δίσκο The Raven, ενώ το 2004 κυκλοφορεί το τελευταίο του άλμπουμ από ζωντανή ηχογράφηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.