ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε 10 εκθεσιακούς χώρους της πόλης

Στον κόσμο του Athens Photo Festival

Τo δημοφιλές σε όλη την Ευρώπη Athens Photo Festival κορυφώνεται με την έναρξη του κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος, το οποίο εγκαινιάζεται την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του ∆ήμου Αθηναίων έως και τις 20 του μήνα.

Στον κόσμο του Athens Photo Festival

Εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από όλο τον κόσμο και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη της Αθήνας, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής. Σημαντική ενότητα του Φεστιβάλ, τα φετινά Portfolio Reviews το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και το ολοήμερο πρόγραμμα διαλέξεων Photo Voices την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

AFF4

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης πλαισιώνεται από το παράλληλο πρόγραμμα εκθέσεων που φιλοξενούνται σε δέκα εκθεσιακούς χώρους της πόλης, όπως μορφωτικά ινστιτούτα, αίθουσες τέχνης και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς. Ο βασικός κορμός του εκθεσιακού προγράμματος, με προσανατολισμό στη διεθνή φωτογραφία, ενισχύει τον αισθητικό και κοινωνικό διάλογο, διασταυρώνοντας επιλεγμένες καλλιτεχνικές πρακτικές που χαρακτηρίζονται για την ιδιαιτερότητα και τη ζωτικότητά τους.

AFF3

Το Athens Photo Festival, με αίσθημα συνέχειας επιδιώκει να αποτελεί μια διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα παρουσίασης των σύγχρονων τάσεων και πρακτικών από το χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και του οπτικού πολιτισμού, διευρύνοντας τα όριά του με νέες ιδέες και προτάσεις. Παράλληλα, στοχεύει να λειτουργεί ως ευκαιρία συσπείρωσης και συνεργασίας πολιτιστικών φορέων και θεσμών από διαφορετικές χώρες, με απώτερο σκοπό τις καλλιτεχνικές συνέργειες και ανταλλαγές.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

INFO: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα (Γκάζι), 210 3460981, www.technopolis-athens.com.. Εγκαίνια: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, 20:00. Δευτέρα - Παρασκευή: 17:00 - 22:00. Σάββατο - Κυριακή: 12:00 - 22:00. Είσοδος 3 - 5 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.