ΕΛΛΑΔΑ

Διατροφή, ύπνος, κίνηση

Τα μυστικά μακροζωίας του 95χρονου Κ. Μητσοτάκη

Tα μυστικά της μακροζωίας και της εξαιρετικής φυσικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται παρά τα 95 του χρόνια, αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Τα μυστικά μακροζωίας του 95χρονου Κ. Μητσοτάκη

Μιλώντας στην εκπομπή του Μega «Όλα για την Υγεία μου», ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σωστή διατροφή, την άθληση και τα μικρά διαλείμματα για την ξεκούραση του οργανισμού μέσα στην ημέρα, που αποτελούν την καλύτερη πρόληψη για τα προβλήματα υγείας.

Όπως είπε, η μακροζωία του οφείλεται εν μέρει στην γερή του κράση και στο DNA του, όμως πρόσεχε πάντα τον εαυτό του.

«Οι προληπτικές εξετάσεις σώζουν ζωές», σημείωσε επίσης ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και προέτρεψε τον κόσμο να μην φοβάται τους γιατρούς και να τους συμβουλεύεται συχνά.

Όσον αφορά στη διατροφή του, κεντρική θέση έχουν τα όσπρια, τα φρούτα, τα χόρτα, το μέλι και το λάδι.

«Η δίαιτα του ανθρώπου παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και τη μακροζωία του. Τρώω πολλά ωμά λαχανικά και κυρίως ωμή αγκινάρα που είναι ωραίος μεζές για το κρασί και την τσικουδιά. Ο,τι υπάρχει στον κόσμο, το έχω πιει, κι όλα τα καλά πράγματα τα έχω φάει. Είμαι καλοφαγάς και μ΄αρέσει και το πιοτό με μέτρο. Πρέπει πάντοτε να τρως αυτό που σου χρειάζεται κάθε φορά. Αγαπώ πολύ τα φασόλια. Κάθε Δευτέρα παραγγέλνω τη φασολάδα μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης τη σημασία της άθλησης και ειδικά τα οφέλη που έχει το περπάτημα: «Από μικρός γυμνάστηκα πολύ. Μου άρεσε πολύ να περπατώ. Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση. Μπορείς να την κάνεις μέχρι το τέλος της ζωής σου. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να εγκαταλείπει ποτέ τον εαυτό του. Είναι κόπος, αλλά χρειάζεσαι την κινητικότητα».

Ένα ακόμα από τα μυστικά της μακροζωίας του θεωρεί ότι είναι η επιλογή του να κάνει μικρά διαλείμματα μέσα στη μέρα, μια ανάπαυλα, να κλείνει τους διακόπτες, με κορυφαία τη μεσημεριανή σιέστα.

Όσο για το θάνατο, «είναι καλοδεχούμενος», είπε, «αρκεί να με βρει όρθιο και δυνατό. Όχι σακάτη και κακομοίρη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.