ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δήλωση του πρωθυπουργού

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Σαμαρά-Λαγκάρντ

Συνάντηση 45λεπτης διάρκειας με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Σαμαρά-Λαγκάρντ

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας υπό το πρίσμα του τελευταίου ελέγχου της τρόικα.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Σαμαράς είπε στους δημοσιογράφους ότι «έγινε συζήτηση που πήγε καλά» και πως «συζητήθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Σε δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Λαγκάρντ αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός Σαμαράς και εγώ είχαμε μια παραγωγική συζήτηση αναφορικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Επαίνεσα την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο οικονομικό της πρόγραμμα προς την δημοσιονομική της προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την οικονομική σταθεροποίηση και υπογράμμισα την σημασία της επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή ισχυρού προϋπολογισμού το 2014 ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.