ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζητώντας αποτελεσματικότητα των εισπρακτικών μηχανισμών

«Υστέρηση των εισπραχθέντων» παρατηρεί το Ελεγκτικό Συνέδριο

Την κυβέρνηση και το Γιάννη Στουρνάρα «καίει» η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον κρατικό προϋπολογισμό, όπου «παρατηρείται υστέρηση των πραγματικά εισπραχθέντων έναντι των προβλέψεων του προϋπολογισμού».

«Υστέρηση των εισπραχθέντων» παρατηρεί το Ελεγκτικό Συνέδριο

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» έχει άμεση επίπτωση στο χρέος, παρότι δείχνει μειωμένο λόγω του κουρέματος.

Συγκεκριμένα, το ατελέσφορο της μείωσης του δημοσίου χρέους από την κυβέρνηση προδίδει ο πραγματικός του αριθμός που ανέρχεται σε 305.537.330.287,56 ευρώ, καθώς «η ονομαστική αξία των δανείων του Ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται σε 306.064.593.146,72 ευρώ και η καθαρή ονομαστική αξία των συμφωνιών ανταλλαγής (swaps) σε 527.262.859,08 ευρώ».

Η αύξηση του υπολοίπου που εκκρεμεί στον ισολογισμό του κράτους, αποδίδεται κυρίως στους άμεσους και έμμεσους φόρους παρελθόντων ετών, όπως και στα πρόστιμα.

Την ίδια στιγμή επισημαίνεται η ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους, όπως και η επίσπευση των μέτρων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.