ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σχολίασε την έκθεση της Task Force
Όλι Ρεν: Παραμένει σε δύσκολη θέση η Ελλάδα
Παρότι η Task Force διαπιστώνει στην 5η έκθεσή της για την Ελλάδα σημαντική πρόοδο στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, στην επανεκκίνηση των μεγάλων υποδομών αλλά και ενδείξεις βελτίωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ο επίτροπος Όλι Ρεν σχολίασε ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη για τη χώρα μας.

Σχολιάζοντας την έκθεση, ο Επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν επεσήμανε ότι «η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες, ιδίως τον δραματικά υψηλό αριθμό των ανέργων». Επεσήμανε όμως ότι «έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας» και εκτίμησε ότι «αναμένουμε επιστροφή στη θετική ανάπτυξη το 2014» και πρόσθεσε: «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπουμε τη σημαντική βελτίωση που καταγράφεται στην απορρόφηση της χρηματοδότησης της Ε.Ε. από την Ελλάδα, μια απαραίτητη πηγή επενδύσεων αυτή τη στιγμή».
Στην έκθεση της Task Force που αφορά την περίοδο Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2013, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην πρόοδο στην αυξημένη απορρόφηση από την Ελλάδα χρηματοδοτήσεων προερχόμενων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και τα Ταμεία Συνοχής.
«Από τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν στην Ελλάδα από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., το 67,5% είχε εκταμιευθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, σε σχέση με το 49% στα τέλη του 2012. Από τον Δεκέμβριο του 2011, η Ελλάδα ανήλθε στην 6η θέση στον πίνακα της ΕΕ για την απορρόφηση των Διαρθρωτικών Ταμείων, από την 18η, γεγονός που αντιπροσωπεύει μια πολυπόθητη "ένεση" ρευστότητας στην οικονομία», σημειώνεται.
Όσον αφορά στα δημόσια οικονομικά και την είσπραξη φόρων, η task force παρατηρεί «αύξηση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης ενώ ο αριθμός των ελέγχων σημαντικών φορολογούμενων υπερδιπλασιάστηκε κατά τους επτά πρώτους μήνες του έτους σε σύγκριση με το 2012 (164 έναντι 66)».

e-πιλογές

Μιχάλης Τσαμάζ: «Το μέλλον των νέων ανθρώπων καθορίζει και το μέλλον της χώρας μας»
Απονομή υποτροφιών COSMOTE αξίας άνω των €500.000 σε 30 πρωτοετείς φοιτητές για τις σπουδές τους
Σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες COSMOTE ...
Συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Monitoring Committee του Συμβουλίου της Ευρώπης
Αναπάντεχο ενσταντανέ στη Ρώμη για Αλέξη Τσίπρα, Γιώργο Παπανδρέου και Ντόρα Μπακογιάννη
Μια φωτογραφία και ένα αντάμωμα που δύσκολα συναντάει κανείς στην πολιτική ζωή της ...