ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Έλεγχος ζημιών από την κυβέρνηση

Μούδιασμα από την απόφαση «απελευθέρωσης» των τριών χρυσαυγιτών. Προβληματισμός βουλευτών για τη διαχείριση. «Είμαστε ακόμη στην αρχή» δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη, εν αναμονή Μιχαλολιάκου. Καμία δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού με Δένδια-Αθανασίου διαβεβαιώνουν συνεργάτες του κ.Σαμαρά από τις ΗΠΑ.

 

Έλεγχος ζημιών από την κυβέρνηση

Αποστάσεις από την απόφαση της δικαιοσύνης τόσο για τη σύλληψη των Νικ. Μιχαλολιάκου και λοιπών το Σάββατο όσο και για την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα με περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Μίχος και Παναγιώταρος τηρεί η κυβέρνηση.

Ωστόσο, στο εσωτερικό των κυβερνητικών διαδρόμων είναι έντονος ο προβληματισμός καθώς η απόφαση εισαγγελέων και ανακριτών προκάλεσε έκπληξη και, σε κάθε περίπτωση, ήταν δυσανάλογη της επιχείρησης που εκτυλίχθηκε από τα ξημερώματα του Σαββάτου για τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε, εν μέσω νύκτας, στις ΗΠΑ που βρίσκεται και πηγές που βρίσκονται κοντά του διαψεύδουν κάθε σενάριο περί... οργής του έναντι των υπουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση, δηλαδή των Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου.

Μάλιστα συνεργάτες του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται διέψευδαν τα σενάρια περί παραίτησης η αποπομπής των κυρίων Δένδια και Αθανασίου.«Ο πρωθυπουργός  περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους δύο του συνεργάτες» υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τόσο κυβερνητικοί παράγοντες όσο και βουλευτές δεν κρύβουν την αμηχανία τους, φοβούμενοι την κατάρρευση ενός ακόμη κυβερνητικού... success story. Προσθέτουν, μάλιστα, ότι η διαχείριση αυτή αντί, εν τέλει, να «ελέγξει» τη Χρυσή Αυγή, μπορεί να της δώσει προϋποθέσεις ενίσχυσης των ποσοστών της. Υπό την έννοια αυτή, το βάρος πέφτει – εκ των πραγμάτων – στους δύο υπουργούς και την ομάδα που διαχειρίστηκε πολιτικά και επικοινωνιακά το θέμα.

Προκειμένου να ελέγξει τη... ζημία, η κυβέρνηση επιδιώκει να διαχειριστεί το ζήτημα της προφυλάκισης ή μη των στελεχών της Χρυσής Αυγής ως ενδοδικαστικό θέμα. Παράλληλα, κυβερνητικά στελέχη αφήνουν αιχμές και για τη λειτουργία της δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι είναι εκείνη που παρήγγειλε τις συλλήψεις, εκείνη που αποφάσισε τις μη προφυλακίσεις.

Σημειώνουν πάντως ότι η δικαστική έρευνα είναι ακόμη στην αρχή, οι τρεις δεν αθωώθηκαν και ότι η πολιτική μάχη με το νεοναζισμό θα συνεχιστεί

Είναι ενδεικτικές οι όμοιες σε λογική δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και του Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε πως «το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο απέναντι στο ναζισμό και τους εκφραστές του είναι δεδομένο και αρραγές... Η ποινική προδικασία είναι μόλις στην αρχή της και δεν χρειάζεται να γίνει κανένα σχόλιο». Από την πλευρά του, ο Α. Παπαμιμίκος σχολίασε ότι «από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι τα συγκεκριμένα θέματα αφορούσαν, αφορούν και θα συνεχίσουν να αφορούν τη Δικαιοσύνη, η οποία κάνει τη δουλειά της. Δική μας δουλειά είναι να αντιμετωπίσουμε πολιτικά τα αίτια και τις αδυναμίες που τροφοδοτούν τη βία, από όπου κι αν προέρχεται, όποιον και αν στοχεύει. Ο αγώνας εναντίον της βίας και του νεοναζισμού δεν σταματά».

Ενώ η Χρ. Αυγή πανηγυρίζει και τα στελέχη της αναμένεται να κλιμακώσουν την πολεμική προς το πολιτικό σύστημα, στην κυβέρνηση αναμένεται με αγωνία η γνώμη των δικαστικών λειτουργών για τους δύο κορυφαίους της Χρ. Αυγής, δηλαδή τους Νικ.Μιχαλολιάκου και Χρ. Παππά. Από την προφυλάκιση ή μη των οποίων θα κριθεί, εν πολλοίς, και ο νικητής σε επίπεδο τουλάχιστον πολιτικών εντυπώσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.