ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δύο δόσεις η εξόφληση

Έρχεται νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Σημειωμάτων του υπουργείου Οικονομικών θα αποστείλει σήμερα νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Έρχεται νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος

Μάλιστα η ημερομηνία βεβαίωσης του φόρου είναι στις 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης του σε δύο δόσεις έως το τέλος του έτους.

Στη νέα αυτή σειρά εκκαθαριστικών θα περιλαμβάνονται όσοι έχουν υποβάλει κανονικά τις δηλώσεις τους εντός των προθεσμιών, όπως και οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους ύστερα από πρόσκληση της εφορίας.

Σε ότι αφορά στους φορολογούμενους που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της εφορίας για περαιτέρω έλεγχο των δηλώσεων τους, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι για όσους προέκυπτε πιστωτικό εκκαθαριστικό θα παραμείνουν στην αναμονή μέχρι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά.

Για όσους, από την εκκαθάριση, προέκυψε χρεωστικό σημείωμα θα τους αποσταλεί κανονικά το εκκαθαριστικό το οποίο θα πρέπει να πληρώσουν ενώ θα συνεχισθεί ο έλεγχος που μπορεί να καταλήξει σε πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 340.791 φορολογούμενους που είχαν κληθεί από την εφορία θα υποβάλουν τα δικαιολογητικά των δηλώσεων τους μόνο 212.184 τα υπέβαλαν κανονικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.