ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις στα καρτέλ ναρκωτικών

Ανεξέλεγκτη βία μαστίζει το Μεξικό

Στην πολιτεία Μιτσοακάν, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των περιοχών που μαστίζονται εδώ και μήνες από συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλους πολίτες οι οποίοι έχουν συγκροτήσει ομάδες αυτοάμυνας και σε εγκληματικές συμμορίες, 15 αρχηγοί της αστυνομίας έχουν δολοφονηθεί μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Ανεξέλεγκτη βία μαστίζει το Μεξικό

Ένας αρχηγός της αστυνομίας έχασε τη ζωή του την Τετάρτη όταν δέχτηκε πυρά στη δυτική πολιτεία Μιτσοακάν, μετά το ένα νέο κύμα βίας που έχει προκαλέσει τον θάνατο 16 ανθρώπων από την Τρίτη, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, σύμφωνα με τις αρχές. Τοπικός πολιτικός αξιωματούχος επίσης βρέθηκε στραγγαλισμένος την Τρίτη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της πολιτείας αυτής.

Στην βορειοανατολική πολιτεία Ταμαουλίπας, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών είναι συχνές, ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε στρατιώτες και σε εγκληματικά στοιχεία προκάλεσαν τον θάνατο επτά ανθρώπων την Τρίτη και την Τετάρτη.

Στην δυτική πολιτεία Χαλίσκο, τρεις αστυνομικοί και τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε ανταλλαγή πυρών σε αγρόκτημα όπου η εγκληματική συμμορία είχε οχυρωθεί.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών και η επιχείρηση του στρατού σε βάρος τους που άρχισε τον Δεκέμβριο του 2006 από τον πρώην πρόεδρο της χώρας Φελίπε Καλντερόν έχουν βυθίσει το Μεξικό σε μια αλυσιδωτή αντίδραση ανεξέλεγκτης βίας η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο 77.000 ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.