ΕΛΛΑΔΑ

Κρατήσεις για ελάχιστη αμοιβή 1.580 ευρώ

Εξωφρενικό «χαράτσι» στους Μηχανικούς

Παράλογες, πρόσθετες εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  καλούνται να καταβάλλουν οι μηχανικοί για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Η εισφορά  καθορίζεται επί της ελάχιστης αμοιβής που ορίζει το κράτος και ανέρχεται σε 1579,68 ευρώ, όταν στην πράξη η αμοιβή τους είναι μικρότερη και από το παράβολο για τη νομιμοποίηση αυθαίρετης κατασκευής που εντάσσεται στη μικρότερη κλίμακα που υπάρχει και ανέρχεται σε 500 ευρώ.

Εξωφρενικό «χαράτσι» στους Μηχανικούς

Άλλη μια ιστορία καθημερινής - ασφαλιστικής τρέλας σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα, αποτελεί ο καθορισμός της ελάχιστης αμοιβής μηχανικών που καθορίζεται από το ΤΕΕ και την κυβέρνηση και επ’ αυτής επιβάλλεται εισφορά που κατατίθεται στο Ταμείο των μηχανικών (ΕΤΑΑ) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) για την ασφάλισή τους επιπλέον των υπέρογκων εισφορών που καταβάλλουν κάθε μήνα.

Έτσι λοιπόν, η κατώτατη αμοιβή μηχανικού και η εισφορά  που καταβάλλεται στο ΕΤΑΑ Μηχανικών και στο ΕΜΠ για τη νομιμοποίηση ενός μπαλκονιού, ας υποθέσουμε, χρεώνεται με 1.579,68 ευρώ + ΦΠΑ 23%, ήτοι 1943,006 ευρώ για 3,3 εργατοημέρες που ορίζεται ως ο ελάχιστος χρόνος απασχόλησης και χρέωσης.

Και αυτό σημαίνει ότι το ημερομίσθιο του μηχανικού ανέρχεται σε 578,88 ευρώ! Το παράβολο είναι 500 ευρώ, ενώ η πραγματική αμοιβή καθορίζεται με ιδιωτικό συμφωνητικό και είναι πολύ χαμηλότερη.

Βέβαια, επί των 578,88 ευρώ  που κανένας μηχανικός δεν εισπράττει στην πράξη, παρακρατούνται οι εισφορές για το ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τώρα, τι δουλειά έχει το μπαλκόνι με παρακράτηση υπέρ ΕΜΠ,  μόνο ο νοσηρός νους κάποιων καρεκλοκένταυρων μπορεί να εξηγήσει…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.