ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαράζ ανακοινώσεων προκάλεσε η ομιλια του

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει»

Τη βεβαιότητα ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει»

Ο κ. Τσίπρας προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και τους συσχετισμούς, ενώ για πρώτη φορά αναφέρθηκε δημόσια στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας ότι η πρόταση είναι τιμητική για τον ίδιο, αλλά κυρίως δικαιώνει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε επίσης ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει τον αγώνα στην Ελλάδα για λογαριασμό όλης της Ευρώπης για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και για να συγκροτηθεί ένα μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας.

«Θα προστατέψουμε δημοκρατία και ομαλότητα»

Σε εκτενή ανάλυσή του για την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η αδυναμία της να πείσει τον ελληνικό λαό για νέα μέτρα, την κάνει ολοένα και πιο αυταρχική, όλο και πιο επικίνδυνη και για τον λαό και για την δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με μέσα ειρηνικά, δημοκρατικά, με σεβασμό στο σύνταγμα να αλλάξει τα δεδομένα, για περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία. «Είμαστε η πιο μεγάλη και αξιόπιστη δύναμη ομαλότητας», σημείωσε και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα διαφυλάξει την δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού, όπως έκανε πάντα η Αριστερά στην Ελλάδα σε πολύ δύσκολες στιγμές.

«Και την δημοκρατία θα προστατεύσουμε και την ομαλότητα θα διαφυλάξουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει βρόμικο πόλεμο εναντίον όσων δεν θέλουν τα μνημόνια τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο διάλυσης της κοινωνίας χωρίς τη λαϊκή συναίνεση και για τον λόγο αυτό, γίνεται όλο και πιο επιρρεπής στον αυταρχισμό, στη φαιά προπαγάνδα, στην φαλκίδευση της δημοκρατίας».

«Τελειωμένη κυβέρνηση που σαπίζει»

«Μια κυβέρνηση που σαπίζει, μια κυβέρνηση τελειωμένη που στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια αλλά που πρέπει να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της, είναι η σημερινή εικόνα της κυβέρνησης», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι με βάση αυτές τις διαπιστώσεις «πρέπει να περιμένουμε το χειρότερο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο, με ψυχραιμία και επιμονή».

Ήδη, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταρτίζονται σχέδια για να διασωθούν και υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια μειοψηφική ομάδα γύρω από τον κ. Σαμαρά που επιχείρησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εσωτερικός εχθρός».

Όμως, πρόσθεσε, το σχέδιο κατέρρευσε παταγωδώς γιατί ήμασταν έτοιμοι, αποφασιστικοί και αμείλικτοι, όπως θα είμαστε και στο μέλλον, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας που σημείωσε επίσης ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο αμφισβητήθηκε και από πολίτες και από κυβερνητικά στελέχη».

Αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τρόμο την προοπτική νέων μέτρων και προσποιείται ότι διαπραγματεύεται. Όμως, πρόσθεσε «δήθεν διαπραγματεύονται, δήθεν βάζουν κόκκινες γραμμές».

Δεν υπάρχει ούτε ένας στην Ελλάδα, συνέχισε, που να «τρώει» αυτή την προπαγάνδα των δήθεν της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην υπόθεση των ναυπηγείων, κάνοντας λόγο για τεράστιο σκάνδαλο.

«Είδαμε την κυβερνητική συνοχή να τρίζει επικίνδυνα» είπε και πρόσθεσε: «Προσπαθούν να στηρίξουν τον βασικό ύποπτο στο σκάνδαλο», δηλαδή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο , ενώ δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει «και στη Βουλή και στη δικαιοσύνη και παντού όπου μας επιτρέπουν οι θεσμοί» για να υπάρξει διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.

Απευθυνόμενος και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «λιγότερη γκρίνια και περισσότερη δράση», ενώ τόνισε την ανάγκη «να διαφυλαχθεί το ήθος της Αριστεράς και να κρατήσουμε ψηλά τα στοιχεία της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς».

Οξεία ήταν η αντιπαράθεση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκου  στην αποδοχή εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα της υποψηφιότητας για την Προεδρία της Κομισιόν.

Κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «μετά τις ακραίες συνιστώσες εσωτερικού, επενδύει και σε ακραίες συνιστώσες εξωτερικού» καλώντας τον να παρουσιάσει στους πολίτες τα κόμματα που τον στηρίζουν.

Τέλος, για «αδιόρθωτο και αμετανόητο» Αλέξη Τσίπρα που «αντί να αλλάζει, χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα των χειρότερων αντιπάλων της χώρας» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. papasmiris 19:33 20/10/2013

    Αχ βρε Alexis.Οποιος άλλος ήταν στη θέση σου,θα ήταν πέντε μονάδες μπροστά απ τη Νέα Δημοκρατία.Ο λαός όμως σε βλέπει και θυμάται ότι η μόνη σου συμβολή στη ζωή της χώρας είναι οι καταλήψεις του γυμνασίου σου,όταν ήσουν μαθητής.Στεγάζεις όλους τους αστέρες του Τσοχατζόπουλου και όλες οι προβλέψεις σου πάνε κατά διαόλου.Η μόνη καριέρα που προβλέπω για σένα,είναι στο μόντελινκ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.