ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ισχυρίζεται έρευνα για αθλητιατρικό περιοδικό

Η σωματική άσκηση αυξάνει τους σχολικούς βαθμούς

Η σωματική άσκηση επιδρά στην νοητική επίδοση ισχυρίζονται επιστήμονες των πανεπιστημίων του Νταντί και του Στραθκλάιντ.

Η σωματική άσκηση αυξάνει τους σχολικούς βαθμούς

Συγκεκριμένα, στην έρευνα που δημοσιεύεται για λογαριασμό του αθλητιατρικού περιοδικού «British Journal of Sports Medicine, κάθε 15 λεπτά παραπάνω άσκησης στις ηλικίες 11, 13 και 16 ετών προσδίδουν ένα τέταρτο του βαθμού παραπάνω, συσχετίζοντάς τα με τις σχολικές επιδόσεις τόσο στα θεωρητικά μαθήματα, όσο και στα θετικά.

«Η σωματική δραστηριότητα δεν είναι απλώς πολύ σημαντική για τη σωματική υγεία, αλλά έχει και άλλα οφέλη, κάτι που θα έπρεπε να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες» επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας δόκτωρ Τζόσι Μπουθ, επισημαίνοντας πω καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν τόσο υγειονομικοί παράγοντες όπως το βάρος κατά τη γέννηση, η ηλικία της μητέρας και αν υπήρξε καπνίστρια, αλλά και κοινωνικό-οικονομικές συνισταμένες.

Τέλος, εντυπωσιακή είναι η διαφορετική επίδραση που έχει ανά φύλο των μαθητών, καθώς η μέτρια έως εντατική άσκηση βελτιώνει ιδιαίτερα την απόδοση των κοριτσιών στα θετικά μαθήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.