ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή

Καυγάς Χρυσοχοΐδη-Κωνσταντοπούλου για τη ΔΤ και το ψηφιακό σήμα

Η ένταση χτύπησε «κόκκινο» στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής με θέμα τον επικείμενο διαγωνισμό για την ανάδειξη παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Καυγάς Χρυσοχοΐδη-Κωνσταντοπούλου για τη ΔΤ και το ψηφιακό σήμα

Ενημερώνοντας την επιτροπή ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε πως «στόχος μας είναι από την 1η Οκτωβρίου 2014, να έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία και να πάμε πλήρως στην ψηφιακή τηλεόραση και στην ψηφιακή μετάβαση, για να κάνουμε στη συνέχεια το διαγωνισμό για το ψηφιακό μέρισμα».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Υποδομών, τα οποία, όπως υποστήριξε, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει.

«Πώς σκοπεύετε να διασφαλίσετε το δημοκρατικό αγαθό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προχωρώντας στο διαγωνισμό ψηφιακού παρόχου δικτύου με την ΕΡΤ σε καθεστώς αμφισβήτησης και παρεμποδιζόμενη από την κυβέρνηση να παρέμβει στη διαδικασία; Ποιος θα εγκαταστήσει τους πομπούς της; Πώς θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και η ανεξαρτησία τους από ιδιωτικά συμφέροντα;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι, «διακινείται η απαράδεκτη σπερμολογία περί εισβολής των ΜΑΤ στην ΕΡΤ -η προθεσμία κύρωσης της χουντικής κοπής, Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία υπέγραψαν οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας λήγει αύριο» και συμπλήρωσε:

«Το ότι αύριο εκπνέει σημαίνει ότι από μεθαύριο κ. Χρυσοχοΐδη, η ΕΡΤ επανέρχεται ως νόμιμος διαχειριστής των συχνοτήτων, τις οποίες διαχειριζόταν και όλα πρέπει να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να λειτουργούν και να εκπέμπουν, έστω διαδικτυακά, αφού πραξικοπηματικά έχει διακοπεί η χρήση των συχνοτήτων. Εάν, η κυβέρνηση επιλέξει τη δική της παρανομία να την καλύψει με τα ΜΑΤ, θα είναι κάτι που θα σας συνοδεύει, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Όμως, εδώ υπήρχε το γεγονός ότι υπήρχε δημόσια ραδιοτηλεόραση, η ΕΡΤ ΑΕ, που είχε νόμιμη χρήση συχνοτήτων, νόμιμη αξίωση στο ψηφιακό μέρισμα και στους διαύλους και την οποία καταργήσατε στον κρίσιμο χρόνο που εξελίσσεται η διαδικασία του διαγωνισμού για το ψηφιακό σήμα. Δεν είναι αθώα όλα αυτά και όλες αυτές οι καθυστερήσεις, τις οποίες δεν δικαιολογήσατε, ήταν ένας λόγος παραπάνω να κρατήσετε την ΕΡΤ σε λειτουργία και όχι να την διαλύσετε άρον-άρον, προκειμένου τα ιδιωτικά κανάλια να μην έχουν ανταγωνιστή».

«Όνειδος, κυρία Κωνσταντοπούλου, είναι αυτό που ο ελληνικός λαός, οι άνεργοι, οι φτωχοί πολίτες, ο ελληνικός λαός πλήρωνε από το υστέρημά του για να λέτε εσείς την ΕΡΤ κερδοφόρα. Αυτό το οποίο ζήσαμε επί πολλά χρόνια με την φαυλότητα και την αθλιότητα και του πολιτικού συστήματος και όλου του συστήματος, στο οποίο στηρίχθηκε αυτό που λεγόταν ΕΡΤ», ήταν η αντίδραση του κ. Χρυσοχοΐδη που προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Ο διάλογος της έντασης

Ζωή Κωνσταντόπουλου: «Ως δήλωση αυτοκριτικής, τα λέτε αυτά. Το πολιτικό σύστημα το ονειδιστικό, είσαστε εσείς. Το εκπροσωπείτε επάξια».
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Εγώ θεωρώ, όνειδος …»
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Όνειδος» είναι να κουνάτε το δάχτυλο, κύριε Χρυσοχοΐδη».
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα με πτοήσετε. Δεν προκαλώ κανέναν. Εσείς προκαλέσατε εμένα. Λέω, λοιπόν, ότι όνειδος είναι το καθεστώς της ΕΡΤ το οποίο προκαλούσε το φιλότιμο και το αίσθημα των Ελλήνων, με τα χρήματα του ελληνικού λαού, τα οποία εσείς αποκαλείται κερδοφόρα τηλεόραση. Η Δημόσια Τηλεόραση έχει από τον ιδρυτικό νόμο την άδεια, δεν χρειάζεται καμία άδεια κανενός, ούτε λήγει καμιά άδεια…»
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Νομίζετε!»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Εσείς νομίζετε! Εγώ έτσι νομίζω, έτσι ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο».
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εσείς, δεν διαβάσατε και το μνημόνιο…»

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΤΙ ΓΕΛΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΗ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ)

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.