ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 12:00

Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου

Η σύσκεψη αφορά στην προετοιμασία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στα Ιεροσόλυμα.

Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου

Στη σύσκεψη που θα γίνει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα μετάσχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναμένεται να υπογράψουν κοινή διακήρυξη συνεργασίας και περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων. Οι υπουργοί θα υπογράψουν επίσης διμερείς συμφωνίες στους τομείς τους με πιο σημαντική να θεωρείται αυτή που θα υπογράψει ο Γιάννης Μανιάτης με τον Ισραηλινό ομόλογο του και θα αφορά την ενέργεια.

Οι Ισραηλινοί παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι θεωρούν την Ελλάδα ως παράδειγμα στον τρόπο που χειρίστηκε τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης και στην αντιμετώπιση των νεοναζιστικών φαινομένων.

Στο Τελ Αβίβ θα διεξαχθεί Ελληνο-Ισραηλινό επιχειρηματικό συνέδριο με τη συμμετοχή 100 επιχειρηματιών, από τους κλάδους των νέων τεχνολογιών, της ενέργειας, των τροφίμων, του τουρισμού και του real estate, ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία στους Ισραηλινούς επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.