ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Πυκνώνουν οι παρεμβάσεις

Σημίτης, με το βλέμμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Μόνο απαρατήρητη δεν έχει περάσει η επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που μετά από μία δεκαετία πολιτικής «αφωνίας» πυκνώνει τώρα τις εμφανίσεις του, με αφορμή μόνο την επιχείρηση ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Σημίτης, με το βλέμμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Την απάντηση σε όσους αναρωτιούνται –και δεν είναι λίγοι- πού μπορεί να στοχεύει ο πρώην πρωθυπουργός, δίνουν πηγές του περιβάλλοντός του, που αφήνουν να εννοηθεί ότι μόνο αδιάφορο δεν θα τον άφηνε η Προεδρία της Δημοκρατίας. Δεδομένου ότι η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει την άνοιξη του 2015, δε, μόνο παράλογη δεν είναι η κινητοποίηση του Κώστα Σημίτη στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Σε κάθε περίπτωση, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θεωρείται «σημείο – σταθμός» στο επόμενο διάστημα, καθώς στον βαθμό που δεν θα έχουν προηγηθεί εκλογές, εκτιμάται ως βέβαιον σχεδόν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα προκαλέσει με αυτή την αφορμή εκλογές. Κάτι τέτοιο μάλιστα, θεωρείται ότι δεν θα αποφευχθεί, ακόμα και αν η κυβέρνηση προτείνει για την θέση του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα, στέλεχος από την Αριστερά.

Ο πρώην πρωθυπουργός πάντως, στοχεύει πρωτίστως στην πολιτική του δικαίωση. Η πρόταση του ονόματός του άλλωστε από τον Αντώνη Σαμαρά (στον βαθμό που θα μακροημερεύσει η παρούσα κυβέρνηση) φαντάζει μάλλον δύσκολη. Έτσι, ο Κώστας Σημίτης, επιχειρεί να δικαιωθεί για την πολιτική του κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του ως πρωθυπουργός, πρωτίστως δε για βασικές του επιλογές όπως η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, οι πρωτοβουλίες για την ένταξη της Κύπρου, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα μεγάλα έργα σε επίπεδο υποδομών κ.ο.κ.

Η τελευταία εμφάνισή του άλλωστε, στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου είναι ενδεικτική. Επιτέθηκε στον διάδοχό του Κώστα Καραμανλή για την εκτόξευση του χρέους, άφησε αιχμές και κατά του Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ υπερασπίστηκε σε απόλυτο βαθμό την πολιτική της κυβέρνησής του. Το ίδιο είχε κάνει έναν μήνα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κλείσιμο των εργασιών του διήμερου πολιτικοεπιστημονικού συμποσίου του ΠΑΣΟΚ με το οποίο και γιόρτασε τα 39 του χρόνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.