ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζητούμενο η ανάπτυξη

Μικρό αλλά βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα βλέπει ο Σταϊκούρας

Την εκτίμησή του για μικρό αλλά βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους, τουλάχιστον, 400 εκατ. ευρώ, με συντηρητικές εκτιμήσεις, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μικρό αλλά βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα βλέπει ο Σταϊκούρας

Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας», ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ακόμα την εκτίμηση ότι η αυξητική δυναμική της ανεργίας ανακόπτεται, καθώς ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των ανέργων έχει μειωθεί σημαντικά από τα μέσα του 2012, από 42,8% που ήταν τον Ιούλιο του 2012 περιορίστηκε στο 10,1% τον Ιούλιο του 2013, υποδηλώνοντας ότι δύναται να σταθεροποιηθεί και υπό προϋποθέσεις να μειωθεί, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η ύφεση επιβραδύνεται και διαψεύδει τις αρχικές εκτιμήσεις. Η αρχική πρόβλεψη ήταν για ύφεση 4,5% εφέτος, ενώ σήμερα αυτές οι εκτιμήσεις έχουν αναθεωρηθεί επί τα βελτίω, καθώς η ύφεση υπολογίζεται να κλείσει στο 4%.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έθεσε, επίσης, τέσσερις προτεραιότητες για την οικονομία.

Την επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων και τη θεσμική ενδυνάμωση κανόνων και πρακτικών χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και πειθαρχίας.

Τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την ανάταξη το 2014 και την επίτευξη διατηρήσιμης ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Την ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Τη διαμόρφωση των συνθηκών για την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2014.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.