ΥΓΕΙΑ

Διπλάσια η συμμετοχή τους

Νέο χαράτσι στα φάρμακα για τους ασφαλισμένους

«Φαρμάκι» από αύριο οι τιμές των φαρμάκων, καθώς η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της συμμετοχή των ασφαλισμένων αυξάνει έως και 100% τη τιμή του.

Νέο χαράτσι στα φάρμακα για τους ασφαλισμένους

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως καταργείται η συμμετοχή τόσο του ΕΟΠΥΥ, όσο και των ασφαλισμένων στη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των σκευασμάτων, επιβαρύνοντας ουσιαστικά εξ ολοκλήρου το δεύτερο.

Εξαίρεση θα αποτελούν τα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, στα οποία θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται το 50% της διαφοράς.

Το νέο μέτρο θορύβησε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών που κάνει λόγο «για δυσβάσταχτη και απαράδεκτη επιβάρυνση του ασθενή που έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του», υπογραμμίζοντας το δίλημμα μεταξύ του φθηνού φαρμάκου και το πρωτότυπου που καλείται να πληρώσουν από την τσέπη τους, που τίθεται στους ασφαλισμένους.

Να υπενθυμισθεί ότι έως σήμερα καλούνταν να καταβάλουν αντίτιμο όσο το 50% της διαφοράς μόνο σε περίπτωση που η λιανική τιμή υπερέβαινε την ασφαλιστική, με το Ταμείο ασφάλισης να καλύπτει την υπόλοιπη διαφορά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.