ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαταστάσεις, multimedia, ψηφιακά αντίγραφα

Ο κόσμος του Ντα Βίντσι στον Ελληνικό Κόσμο

Την έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυΐα» φιλοξενεί το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος με τρισδιάστατα μοντέλα εφευρέσεων, μηχανών, εγκαταστάσεις multimedia με προσομοιώσεις και ψηφιακά αντίγραφα ζωγραφικών έργων του μεγάλου αναγεννησιακού δημιουργού.

Ο κόσμος του Ντα Βίντσι στον Ελληνικό Κόσμο

O Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυία» που τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενηθεί σε πάνω από 20 πόλεις του κόσμου φιλοξενείται έως τις 16 Φεβρουαρίου 2014 στον Ελληνικό Κόσμο, για να παρουσιάσει πτυχές της ζωής και του έργου του.

Ως αρχέτυπο του «Αναγεννησιακού Ανθρώπου», o Nτα Βίντσι υπήρξε γνώστης των τεχνών, της επιστήμης, της μηχανικής και της μουσικής. Η έκθεση αποκαλύπτει την πολυσχιδή δραστηριότητά του και παράλληλα εξερευνεί τους μύθους και τους θρύλους γύρω από τη ζωή του και τις εφευρέσεις του.

davinci2

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 40 τρισδιάστατα διαδραστικά μοντέλα εφευρέσεων και μηχανών, που έχουν ανακατασκευασθεί βασισμένα στα σημειωματάρια που κουβαλούσε μαζί του για να καταγράφει τα ευρήματά του. Οι μηχανές συμπληρώνονται από εγκαταστάσεις multimedia που περιλαμβάνουν 55 προσομοιώσεις.

davinci3

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν 23 ψηφιακά αντίγραφα των ζωγραφικών έργων του δημιουργού. Τα έργα παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά, έτσι ώστε ο επισκέπτης να διακρίνει πιο καθαρά την εξέλιξη στο ύφος του καλλιτέχνη με την πάροδο του χρόνου.

INFO: Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 2540000, www.hellenic-cosmos.gr. Δευτέρα - Πέμπτη: 9:00-13:30, Παρασκευή: 9:00-20:00, Σάββατο: 11:00-16:00, Κυριακή: 10:00-18:00. Είσοδος 4 - 7 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.