ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Προς το παρόν… διάσωση

«Όχι νέα -οριζόντια- μέτρα» διαμηνύει η Κυβέρνηση στην τρόικα: Αφού ξεπεράσουμε αυτό το «οριζόντια» (γιατί το «στοχευμένα» μέτρα ίσως κρύβει αρκετά), θα μπορούσε να πει κανείς ότι και αργήσαμε να το πούμε.. Έπρεπε να φτάσουμε στο …και πέντε, για να διαπιστωθεί ότι αυτή η συνταγή δεν πάει άλλο.

Πρώτα όμως η ελληνική πλευρά σε συνεργασία με την τρόικα είχε φροντίσει να «φορτώσει» με φόρους το β΄εξάμηνο της χρονιάς, προσδοκώντας να αλλάξει και ελπίζοντας, τι;

Να διασωθεί από τον τουρισμό; Ίσως. Αλλά αυτό ακριβώς έγινε… Διασώθηκε.. Ή εάν προτιμάτε επιβίωσε. Το ότι κινήθηκε λίγο παραπάνω «φρέσκο χρήμα», επειδή το καλοκαίρι ο πληθυσμός της Ελλάδας σχεδόν διπλασιάστηκε από τους τουρίστες, δεν σημαίνει ότι οι πολίτες θα καταφέρουν να σηκώσουν το βαρύτατο φορτίο των φόρων. Άλλωστε, οι ρυθμίσεις με την Εφορία πάνε και έρχονται..

Ούτε, αλλάζει κάτι επειδή κάποιοι βρήκαν μια περιστασιακή δουλειά, ως επί το πλείστον ανασφάλιστοι, με αποδοχές ίσα να βγάζεις…και αν τον μήνα.

Έτσι, όμως δεν αλλάζει τίποτε.. Πόσο μάλλον όταν και αυτή η απολύτως φοροεισπρακτική λογική που διέπει το Κράτος τα τελευταία χρόνια -σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα από τα συνήθη υποζύγια- δεν διαφοροποίησε προς το καλύτερο και τις υπηρεσίες που παρέχει προς τους πολίτες του: Γιατί πολύ απλά τα χρήματα πάνε στην εξόφληση των δανειστών που συνέβαλλαν στην «διάσωση» της χώρας. Αλλά και αυτή η διαχείριση των λιγοστών χρημάτων δεν μπορεί να θεωρηθεί και η καλύτερη δυνατή και ας παρουσιάζουμε ως χώρα πρωτογενές πλεόνασμα. Και υπάρχουν ακόμη κάποιοι στο Δημόσιο που παίρνουν πολλά  λεφτά χωρίς να τα αξίζουν και διαφορετικά μέτρα και σταθμά συνεχίζουν να ισχύουν και κεφάλαια χάνονται σε «μαύρες τρύπες»..

Αν όμως δεχτούμε ότι η χώρα διασώθηκε, πρέπει για να ζήσει πια να της επιτραπεί να αναπνεύσει: Η αναδιάρθρωση της δομής της οικονομίας είναι απαραίτητη. Όπως όμως και το «φρένο» σε νέες σκληρές απαιτήσεις.. Πόσο μάλλον όταν ήδη υπάρχουν ανειλημμένες «υποχρεώσεις» που θα πλήξουν με τη νέα χρονιά τα νοικοκυριά.. Χτύπημα στο χτύπημα κανείς δεν θα το αντέξει..

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.