ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής στη φυλακή

Έφτασε στον Κορυδαλλό ο Μιχαλολιάκος

Έφτασε  στον Κορυδαλλό, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος προφυλακίζεται με τον βουλευτή του ναζιστικού κόμματος Γιάννη Λαγό και τον υπεύθυνο της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη.

Έφτασε στον Κορυδαλλό ο Μιχαλολιάκος

Προφυλακίστηκε επίσης η γυναίκα ανθυπαστυνόμος από την ασφάλεια Πειραιά.

Άγνωστο, εξάλλου, παραμένει το πώς θα κρατηθούν τελικά οι τέσσερις προφυλακισθέντες. Οι πιθανότητες, που εξετάζονται τουλάχιστον για τους δύο βουλευτές, είναι να μεταφερθούν στη λεγόμενη πτέρυγα των VIP, όπου κρατείται και ο Άκης Τσοχατζοπουλος, ή να μεταφερθούν στην πτέρυγα, όπου κρατούνται τα μέλη της 17Ν.

Καθοριστικό το τηλεφώνημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό για την απόφαση που ελήφθη στις 4:00 τα ξημερώματα, αφού είχαν απολογηθεί τόσο ο Νίκος Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, ήταν τα τηλεφωνήματα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ως προς τις επικοινωνίες που εμφανίζεται να είχε ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλης με αριθμούς τηλεφώνου που είναι καταχωρημένοι στο όνομα του Ν. Μιχαλολιάκου.

Ο  ίδιος υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα τηλέφωνα τα έχει παραχωρήσει στο κόμμα και ότι ο ίδιος δεν ήταν παρόν και δεν είχε καμία σχετική επικοινωνία.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Μιχαλολιάκος κρίθηκε από τους ανακριτές ότι πρέπει να ελεγχθούν και για το λόγο αυτό πριν αποφανθούν για την προφυλάκισή του ή όχι προχώρησαν στην απολογία του Γ. Πατέλη προκειμένου να δώσει απαντήσεις, μεταξύ άλλων, και στο επίμαχο ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές επέμειναν ιδιαίτερα στα επίμαχα τηλεφωνήματα αλλά και στην οργανωτική δομή της ΧΑ καθώς και στο καταστατικό του συνδέσμου που βρίσκεται στη δικογραφία και έχει χαρακτηριστεί από τους κατηγορούμενους ως πλαστό.

Στην έξοδο του Κτιρίου 6 περίμεναν η σύζυγος και η κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου.

Η κόρη του ζήτησε από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν τις στιγμές του πατέρα της. Ο βουλευτής της ΧΑ κ. Αρβανίτης είπε «δειλά ανθρωπάκια αποφάσισαν την προφυλάκισή του».

Ο ίδιος βγαίνοντας φώναξε «ζήτω η Ελλάδα» και «νίκη». Η γυναίκα του και η κόρη του φώναξαν  «τους ξεφτύλισες. Για άλλη μια φορά ξεφτύλισες την κατ´ επίφαση δημοκρατία τους», «είσαι διαμάντι, μη λυγίσεις».

Στην είσοδο των δικαστηρίων ήταν συγκεντρωμένοι λιγοστοί οπαδοί της ΧΑ που φώναζαν συνθήματα κατά τη μεταγωγή των προσωρινά κρατούμενων στη ΓΑΔΑ.

Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας.

Νωρίτερα παράλληλα με τον Ν. Μιχαλολιάκο, στην οδό Ευελπίδων μετήχθησαν άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι μεταχθέντες έτυχαν υποδοχής από λίγους, προκλητικούς αλλά χωρίς εξάρσεις υποστηρικτές της ΧΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φωνάζοντας «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή». Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι βουλευτές του κόμματος που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι, χωρίς αυτή τη φορά να δείρουν κανέναν...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.