ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» στο ναζισμό

Τα μηνύματα των κομμάτων για την 28η Οκτωβρίου

Ανακοινώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα. Η έξοδος από της χώρας από το μνημόνιο και η ήττα του ναζισμού κυριάρχησαν στα μηνύματα που θέλησαν να περάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Τα μηνύματα των κομμάτων για την 28η Οκτωβρίου

ΣΥΡΙΖΑ: «Αγώνας για ανατροπή»

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να αποτελέσει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου το εφαλτήριο για μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες, μεταδίδοντας το μήνυμα του «όχι» τόσο στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, όσο και στα μισαλλόδοξα κηρύγματα των νοσταλγών του φασισμού. «Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει ότι η μνήμη της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί μεγάλη νίκη των λαών ενάντια στον φασισμό.

ΠΑΣΟΚ : « Ενωμένοι θα βγούμε από την κρίση»

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, σημειώνει πως τη μέρα αυτή «τιμούμε την Ελλάδα που έχει αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζει τι σημαίνει και πώς κερδίζεται η εθνική κυριαρχία και η εθνική αξιοπρέπεια». Προθέτει  ότι αυτές οι επέτειοι μας διδάσκουν πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αισιόδοξοι, ώστε να βγούμε από την κρίση. Ακόμη υπογραμμίζει πως το «ΟΧΙ» στο ναζισμό είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

ΔΗΜΑΡ: « Να  προστατέψουμε τη δημοκρατία»

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει τη διαχρονικότητα του «όχι» στο φασισμό και στο ναζισμό, εξαιτίας της επανεμφάνισής του «στην χώρα που πλήρωσε με χιλιάδες νεκρούς τον αντιφασιστικό αγώνα, σηκώνουν κεφάλι οι νοσταλγοί του Χίτλερ». Ακόμη καλεί τους πολίτες να υπερασπισθούν το αγαθό της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για χάρη των νεότερων γενεών.

ΚΚΕ : «Όχι στον ιμπεριαλισμό και στο ναζισμό»

«Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 στο φασισμό-ναζισμό, καθώς και η μετέπειτα μαζική ηρωική πάλη του ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, εμπνέει και διδάσκει σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, για να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές εξαθλίωσης που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές που εμπλέκουν την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, όπως αυτούς που προετοιμάζουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σε βάρος λαών και χωρών» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.