ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Όλο το κείμενο και οι 58 υπογραφές

Η διακήρυξη για τη νέα κεντροαριστερά

Έκκληση στις δυνάμεις της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, να συνεργαστούν για την ανασυγκρότησή της, απευθύνουν 58 προσωπικότητες του χώρου, στο κείμενο – διακήρυξη που αναμενόταν επί εβδομάδες ως «κείμενο των 50».

Η διακήρυξη για τη νέα κεντροαριστερά

Σε αυτές συμπεριλαμβάνουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τις δυνάμεις της οικολογίας, της αυτοδιοίκησης, τις πολιτικές και κοινωνικές  συλλογικότητες και  μεμονωμένες προσωπικότητες.

«Προτείνουμε τη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού φορέα που θα συστεγάσει όλους, χωρίς να απαιτήσει τη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων και συλλογικοτήτων», λένε στο κείμενό τους οι υπογράφοντες, καλώντας για τη σύσταση του φορέα σε μία Ιδρυτική Συνέλευση με συμφωνημένες διαδικασίες τους προσεχείς μήνες. Ζητούν μάλιστα αυτή να  εξελιχθεί στο κέντρο των κοινών επεξεργασιών για το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, με προτεραιότητα στο πρόγραμμα για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο κείμενό τους χαιρετίζουν μεταξύ άλλων την πρωτοβουλία των «5 Δημάρχων» και άλλων αυτοδιοικητικών φορέων του ίδιου χώρου, που δείχνουν ένα δρόμο συνεργασίας στη βάση αξιών που συμμερίζονται, καλώντας πάντως κάθε ενδιαφερόμενο να προχωρήσει μαζί τους «προτάσσοντας την κοινή μοίρα, όχι την ιδιοτέλεια και αναλαμβάνοντας  αποφασιστικά την ευθύνη, όχι απαριθμώντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος», όπως σημειώνουν.

Το κείμενο φέρει σημαντικές υπογραφές, μεταξύ των οποίων αυτές των Γιάννη Βούλγαρη, Νίκου Αλιβιζάτου, Παρασκευά Αυγερινού, Σταύρου Μπένου, Νίκου Μπίστη, Νίκου Χριστοδουλάκη, Νίκου Μουζέλη, Χρήστου Ροζάκη, Γιώργου Παγουλάτου, Ανδρέα Πανταζόπουλου, Γιάννη Μεϊμάρογλου, Γιάννη Μπέζου, Σώτης Τριανταφύλλου, Θανάση Χειμωνά κ.α. Μεταξύ των υπογραφών, ξεχωρίζουν ακόμα αυτές στελεχών της μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ, που διαφώνησαν στην επιλογή του Φώτη Κουβέλη για έξοδο του κόμματος από την κυβέρνηση, όπως ο Σταύρος Λιβαδάς, ο Γεράσιμος Γεωργάτος και η Δώρα Τσικαρδάνη. Αντιστοίχως, από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρόσωπα πολύ κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, θεωρούνται ο προσωπικός του γιατρός και αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Δερβένης, αλλά και η Αθηνά Δρέττα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο

και

Όλους όσοι το υπογράφουν.

 

 

 

 

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝ, ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ…
    ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ το κείμενο των 58 που τόσο προκλητικά διαφημίζουν ο Ψυχαρης και ο Μπόμπολας σήμερα, είμαι σίγουρος ότι άπατη θα πάει η κεντροαριστερά τους.
    Αντιθέτως θεωρώ ότι είναι άπαιχτοι στις ΣΟΥΠΕΣ.
    Έρχεται και χειμώνας…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.