ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Πως είδε την πρωτοβουλία των 58

Χαιρετίζει την «κεντροαριστερά της ευθύνης» ο Βενιζέλος

Καλωσορίζει την πρωτοβουλία των 58 για την κεντροαριστερά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επαναλαμβάνει την ανάγκη συσπείρωσης της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης.

Χαιρετίζει την «κεντροαριστερά της ευθύνης» ο Βενιζέλος

Σε συνέντευξή του στο Έθνος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλά για την «κεντροαριστερά της ευθύνης και όχι του μικροκομματικού ή προσωπικού οπορτουνισμού» και καλωσορίζει την πρωτοβουλία - κείμενο «58» προσωπικοτήτων για την κεντροαριστερά.

Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο για αλλαγές που αφορούν ακόμη και στον προσωπικό του ρόλο, σε ένα ευρύ σχήμα των κεντροαριστερών δυνάμεων. «Από τον Ιούλιο του 2012 έθεσα το ζήτημα της Κεντροαριστεράς. Μίλησα από τότε για μια ελληνική "Ελιά", για να δείξω ότι το ΠΑΣΟΚ σέβεται τους πάντες, φορείς και πρόσωπα, χωρίς κανέναν ψευτοηγεμονισμό» τονίζει.

Σημειώνει ότι το «σημερινό μικρότερο ΠΑΣΟΚ, είναι η μεγαλύτερη δύναμη του χώρου αυτού και πρωτίστως είναι η δύναμη που εγγυάται την πολιτική, κυβερνητική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα με τεράστιο πολιτικό κόστος, αλλά και τεράστιο προσωπικό κόστος, κυρίως για τους βουλευτές μας και αυτής και της προηγούμενης Βουλής» και υπογραμμίζει ότι ΠΑΣΟΚ «δεν θέλει να ηγηθεί κανενός, σέβεται τους πάντες, αλλά θέλει να το σέβονται και οι άλλοι και κυρίως να αντιλαμβάνονται το βάρος που σηκώνει και τον ρόλο που επιτελεί».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην κυβερνητική συνεργασία, κάνει λόγο για «κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και ανάγκης» και επισημαίνει ότι «συνεργασία δεν σημαίνει ταύτιση ιδεολογικοπολιτική ή εξαφάνιση των ιστορικών και αξιακών διαφορών. Σημαίνει όμως έντιμη συνεννόηση με αίσθημα εθνικής  και θεσμικής ευθύνης, με θεμέλιο την ανάγκη να εξαντληθεί η τετραετία γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και χρόνο»

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο επωνομαζόμενος τρίτος πόλος , αναφέρεται και ως «Ελιά», επειδή προσπαθούν να τον δημιουργήσουν οι εκσυχρονιστές του Σημίτη?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.