ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό

Aπόσυρση του σχεδίου νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ζητεί το ΚΚΕ

Απόσυρση του σχεδίου νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ζήτησε σήμερα η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό.

Aπόσυρση του σχεδίου νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ζητεί το ΚΚΕ

Πρόκειται για τη δεύτερη επίκαιρη ερώτηση που κατατίθεται στον Αντώνη Σαμαρά με το ίδιο αντικείμενο καθώς ήδη ανάλογη ερώτηση έχει υποβληθεί και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Η κ. Παπαρήγα καταγγέλλει «κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στη λαϊκή οικογένεια», δηλώνει ότι το ΚΚΕ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στο σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και καλεί την κυβέρνηση να πάρει υπόψη τη λαϊκή απαίτηση για απόσυρση του σχεδίου νόμου.

«Το σχέδιο νόμου αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης φοροεπιδρομής ενάντια στον λαό, μονιμοποιεί το χαράτσι, καταργεί το αφορολόγητο όριο, φορολογεί οποιοδήποτε οίκημα, οικόπεδο, το κάθε αγροτεμάχιο, επιδιώκει να συγκεντρώσει τη γη αλλά και τα ακίνητα σʼ όλο και λιγότερα χέρια», τονίζει η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «η σωρευτική επίδραση είναι δυσβάστακτη για τη λαϊκή οικογένεια, το λαϊκό εισόδημα».

«Ο νέος φόρος έρχεται τη στιγμή που ο λαός στενάζει από το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και τα πρόσθετα φορολογικά βάρη που αφορούν τον φόρο εισοδήματος, το τέλος αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΦΑΠ για το 2011, το 2012 και το 2013, αλλά και το χαράτσι των ηλεκτροδοτούμενων οικημάτων. Με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει για το 2014 αλλά και για τα επόμενα χρόνια περίπου 3,5 δις ευρώ, όταν τα φορολογικά έσοδα από τα ακίνητα αυξήθηκαν τουλάχιστον έξι φορές, από το 2009. Μια αύξηση που επιβάρυνε ουσιαστικά την λαϊκή περιουσία, γιατί την ίδια περίοδο μειώνονται τα έσοδα από τις Offshore και άλλες εταιρείες, στις οποίες εκτός των άλλων ανήκουν ακίνητα των οποίων η αξία ανέρχεται σε πολλές δεκάδες δις ευρώ» αναφέρει η κ. Παπαρήγα. Καταγγέλλει επίσης ότι «με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου η κυβέρνηση μεταφέρει νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών και την ίδια ώρα σχεδιάζει νέα μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και του συσσωρευμένου πλούτου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.