ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου

Δημεύονται οι περιουσίες των καταδικασθέντων

Με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προχώρησε σε δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων οι οποίοι εμπλέκονται στις «χρυσές μίζες» στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Δημεύονται οι περιουσίες των καταδικασθέντων

Το δικαστήριο διέταξε να δημευθούν τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των καταδικασθέντων, όπως ορίστηκαν από κατασχέσεις στις οποίες είχε προχωρήσει ο ανακριτής της υπόθεσης.

Μεταξύ της περιουσίας που δεσμεύθηκε, αναφορικά με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, είναι και το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το δικαστήριο όρισε επίσης την καταβολή χρηματικών ποσών προς το δημόσιο ως εξής:

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποχρεούται να καταβάλλει ένα εκατ. ευρώ, ο Γ. Σμπώκος 500.000 ευρώ και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες 100.000 ευρώ έκαστος πλην των Π. Σταμάτη, Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκου Καρατζά, οι οποίοι υποχρεούνται να καταβάλουν 50.000 ευρώ.

Με τη λήξη της διαδικασίας ο πρόεδρος είπε στους καταδικασθέντες: «Ελπίζω να έχετε καλύτερη τύχη στον επόμενο βαθμό και να πείσετε τους δικαστές ώστε να έχετε ευνοϊκότερη μεταχείριση».

Νωρίτερα και ενώ το δικαστήριο επρόκειτο να αποφανθεί για τις δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξέσπασε για την απόφαση να μην δοθεί αναστολή εκτέλεσης στην έκτιση ποινής για την σύζυγο και την κόρη του:

«Δίνετε αναστολή σε όλους και καλά κάνατε. Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν δώσατε στη γυναίκα μου και την κόρη μου. Γιατί; Επειδή φέρουν το όνομα Τσοχατζόπουλος; Αυτός είναι ο λόγος; Προχωρήσατε σε μια απόφαση για δήθεν δωροδοκία με βάση ένα ψευδέστατο κείμενο που δεν ξέρω ποιος σας το έδωσε. Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει τις τραγικές συνέπειες για τις οικογένειες της συζύγου και της κόρης μου. Πιστεύω ότι έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας. Ζητώ να δώσετε αναστολή στη σύζυγο και στην κόρη μου. Υποβάλλω επίσημο αίτημα και περιμένω την αιτιολογημένη απόφαση σας».

Νωρίτερα το  το τριμελές εφετείο κακουργημάτων είχε επιβάλει τις εξής ποινές:

Άκης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών

Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών

Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών

Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών. Είναι ο μοναδικός κατηγορημένος στον οποίο αναγνώρισε το δικαστήριο ελαφρυντικό, συγκεκριμένα αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας

Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών

Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών. Με εισαγγελική πρόταση για 10ετη κάθειρξη

Βίκη Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών

Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών

Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών

Νίκος Γεωργουλάκης – Κάθειρξη 10 ετών

Οράτιος Μελάς – Κάθειρξη 10 ετών

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης – Κάθειρξη 10 ετών

Τέλος, ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.

Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.