ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τρίτη η ανακοίνωση των τελικών ποινών

Σήμερα κληρώνει για τον Άκη και τους 18 συγκατηγορούμενούς του

Ώρα μηδέν για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους 18 συγκατηγορουμένους του. Ύστερα από έξι μήνες από την έναρξη της δίκης, σήμερα οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας γράφουν τον επίλογο στην υπόθεση για τις «χρυσές μίζες».
Σήμερα κληρώνει για τον Άκη και τους 18 συγκατηγορούμενούς του

Συνθέτοντας όλα τα κομμάτια της πολυδαίδαλης δικογραφίας οι δικαστικοί λειτουργοί αξιολογούν , τους μάρτυρες που πέρασαν από το ακροατήριο τους προηγούμενους μήνες , τις απολογίες των κατηγορουμένων ,αλλά και τα χιλιάδες έγγραφα της δικογραφίας. Και σήμερα πια για την ενοχή ή μη των 19 προσώπων που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η τελευταία πράξη της δίκης αρχίζει να γράφεται από τις 10.00 το πρωί, οπότε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χρήστος Κατσιάνης θα αρχίσει να ανακοινώνει την ετυμηγορία από την οποία εξαρτάται άμεσα η ποινική μεταχείριση, αλλά και η προσωπική ελευθερία των κατηγορουμένων. Αμέσως μετά την απαγγελία της απόφασης, η σκυτάλη θα περάσει στους δικηγόρους της υπεράσπισης των κατηγορουμένων τους οποίους οι δικαστές θα έχουν κρίνει ενόχους, προκειμένου να ζητήσουν την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους εντολείς τους. Οι πρώτοι που θα δείξουν το δρόμο της αναγνώρισης ή μη των ελαφρυντικών είναι οι εισαγγελείς της έδρας Γεωργία Αδειλήνη και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Ωστόσο, οι τελικές ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο το μεσημέρι, ενώ οι κατηγορούμενοι που θα έχουν ακούσει τη λέξη «ένοχος» θα αναμένουν με ενδιαφέρον την απόφαση των δικαστών για το ανασταλτικό της έφεσής τους . Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς της έδρας έχουν εισηγηθεί να κηρυχθούν ένοχoι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ΄εξακολούθηση οι: Άκης Τσοχατζόπουλος, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Γιάννης Σμπώκος,  Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γιώργος Κωνσταντάτος Επίσης, έχουν προτείνει την ενοχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά χωρίς την επιβαρυντική περίσταση για τους :Νίκο Γεωργουλάκη, Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.

Τέλος, έχουν ζητήσει την αθώωση για τους Παντελή Ζαχαριάδη και Σπύρο Χατζηνικολάου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.