ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσίευμα του Bloomberg

Άσμουσεν και Βάιτμαν κατά της μείωσης των επιτοκίων στην ΕΚΤ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι προώθησε τη χθεσινή απόφαση για τη μείωση των επιτοκίων, παρά την αντίθετη άποψη του Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν και τουλάχιστον δύο ακόμη μελών του Δ.Σ. της.

Άσμουσεν και Βάιτμαν κατά της μείωσης των επιτοκίων στην ΕΚΤ

Τη «διαφωνία» έβγαλε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται ως πηγές τέσσερις αξιωματούχους της ΕΚΤ. Δύο από τους αξιωματούχους αυτούς, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομασθούν, δήλωσαν ότι ο Βάιντμαν και εκπρόσωποι χωρών που είναι παραδοσιακά ευθυγραμμισμένοι με τη Μπούντεσμπανκ ήθελαν να περιμένουν έως τον Δεκέμβριο, όταν θα υπήρχαν νέες προβλέψεις και περισσότερα στοιχεία για τη λήψη απόφασης.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Πέτερ Πράετ πρότεινε τη μείωση των επιτοκίων, την οποία υποστήριξαν τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΤ, περιλαμβανομένου του Γάλλου Κριστιάν Νουαγιέ, σύμφωνα με μία πηγή.

Δύο αξιωματούχοι είπαν ότι ο κ. Γεργκ 'Ασμουσεν, που είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ήταν επίσης αντίθετος στη μείωση των επιτοκίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.