ΕΛΛΑΔΑ

Υπογράφηκε η αδειοδότηση

Έργα εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά

Υπογράφηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, η απόφαση για έγκριση και αδειοδότηση του έργου επέκτασης της νότιας πλευράς του επιβατικού λιμένα Πειραιά για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων.

Έργα εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά

«Ξεκινάει η υλοποίηση ενός έργου που μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οικονομικά οφέλη και νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας. Αποτελεί το αναπτυξιακό στοίχημα που επιβάλλεται να κερδίσουμε» , ανέφερε σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε ότι πλέον το λιμάνι του Πειραιά καθίσταται ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους κρουαζιέρας σε διεθνές επίπεδο.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνεται η κατασκευή εξωτερικών και εσωτερικών λιμενικών έργων (συνολικού μήκους 1.500 και 3.000 μ. αντιστοίχως), χερσαίων χώρων(175.000 m2), ο νέος επιβατικός σταθμός για την κρουαζιέρα, χώροι στάθμευσης, καθώς και αρκετές άλλες υποδομές.

Επιπρόσθετα, προβλέπεται η κατασκευή περιφερειακής οδού (μήκους 800 μ. και πλάτους 15 μ.), καθώς και η επέκταση της γραμμής του Μέσου Σταθερής Τροχιάς ως τον χώρο του νέου λιμένα.

Για τον νέο Επιβατικό Σταθμό κρουαζιέρας, ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή διώροφου κτιρίου με συνολικό εμβαδόν 24.000 m2, στο οποίο θα φιλοξενούνται αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καταστήματα, duty free, τελωνειακοί έλεγχοι, γραφεία και άλλες υπηρεσίες.

Εκτιμάται ότι κατά τη φάση της λειτουργίας του θα εργάζονται εκεί 100 άτομα, ενώ, παράλληλα, θα εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 135.000.000 ευρώ, προέρχεται κατά 95% από Ευρωπαϊκούς Πόρους και εντάσσεται στο πλαίσιο του Επενδυτικού αναπτυξιακού Προγράμματος ΟΛΠ ΑΕ.

Σιδηροδρομική σύνδεση στο λιμάνι της Αλεξανδούπολης

Η έναρξη των εργασιών της κατασκευής του έργου «Σιδηροδρομική Σύνδεση του Νέου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης», προϋπολογισμού 4.920.000 ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα περίπου χρόνο, κυριάρχησε σε συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων που έγινε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Σταύρος Σταυράκογλου, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Άρης Γιαννακίδης, καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.