ΕΛΛΑΔΑ

Μπαίνουν ιδιώτες στο δημόσιο

Έρχονται 21.000 απολύσεις και διαθεσιμότητες στο Δημόσιο

Καθαριότητα και φύλαξη στο στόχαστρο του Δημοσίου. Πιάνουν δουλειά ιδιωτικές εταιρείες «ενοικίασης» προσωπικού.

Έρχονται 21.000 απολύσεις και διαθεσιμότητες στο Δημόσιο

Σαρωτικές αλλαγές  έρχονται στο Δημόσιο,  τόσο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, όσο και τις δομές και λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν άλλες 10.000 υπάλληλοι που σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία υπηρετούν στις υπηρεσίες πρόνοιας και τις κοινωνικές δομές του κράτους. Δομές στις οποίες μπαίνουν δυναμικά ιδιώτες για να αναλάβουν το έργο.
Ο κατάλογος λοιπόν περιλαμβάνει συνολικά 21.000 άτομα τα οποία όπως στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, ακόμη και των δημοτικών αστυνομικών μπορούν να βρεθούν από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο με μια απλή κατάργηση της υπηρεσίας τους. 

Ποιες είναι οι ειδικότητες

Το δρόμο για τη συνέχεια δείχνουν οι περιπτώσεις των  σχολικών φυλάκων αλλά και των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που έχουν ανοίξει την πόρτα εξόδου από το δημόσιο.
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα υπάρχουν περίπου 5.000 καθαρίστριες σχολείων και άλλες περίπου 3.000 που υπηρετούν στην καθαριότητα δημοτικών κτιρίων.
Το έργο καθαρισμού σε όλους τους παραπάνω τομείς μπορούν να το αναλάβουν ιδιωτικά συνεργία οδηγώντας σε διαθεσιμότητα και πιθανότατα σε απόλυση περίπου 8.000 άτομα.
 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.