ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθησυχαστικός ο επίτροπος Οικονομίας

Αισιοδοξία Ρεν για επίτευξη συμφωνίας στο δημοσιονομικό κενό

Αισιόδοξος για την επίτευξη τόσο του πρωτογενούς πλεονάσματος, όσο και της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας για το ύψος του δημοσιονομικού κενού εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο επίτροπος Όλι Ρεν.

Αισιοδοξία Ρεν για επίτευξη συμφωνίας στο δημοσιονομικό κενό

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το θέμα του δημοσιονομικού κενού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, παρουσιάζοντας τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Όλι Ρεν τόνισε:

«Η αξιολόγηση της τρόικας ξεκίνησε μόλις σήμερα. Ας τους αφήσουμε περιθώριο να εργαστούν. Γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, όταν αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα ή διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν είναι ποτέ εύκολες, αλλά θεωρώ ότι αυτήν τη φορά δεν είναι πιο δύσκολες από ό,τι συνήθως. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε ικανοποιητική λύση, όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό και τους δημοσιονομικούς στόχους».

Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν επισήμανε ότι τόσο οι εαρινές όσο και οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2013, προβλέπουν ότι ο στόχος της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτευχθεί.

Σημείωσε, επίσης, ότι τα δημοσιονομικά κενά το 2014 και το 2015 θα καλυφθούν με μέτρα που θα συγχωνευθούν στην εν εξελίξει αξιολόγηση. «Ας αφήσουμε τους εκπροσώπους της τρόικας και τις ελληνικές Αρχές να εργασθούν και είμαι βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα καλύπτει τους στόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Τράπεζες

Σε ότι αφορά τις τράπεζες της ευρωζώνης τον επόμενο χρόνο, ο κ. Ρεν επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να διεξάγει αξιόπιστους ελέγχους αντοχής (stress tests) , για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με «σκουπίδια» όταν θα αναλάβει την εποπτεία τους. «Ο Μάριο Ντράγκι έχει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να μην βρεθεί με «σκουπίδια» όταν θα είναι υπεύθυνος για την τραπεζική εποπτεία στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ρεν.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.