ΥΓΕΙΑ

Νέα …ψύχωση υπουργείου Υγείας και Τρόικας

Αιφνιδιαστικές διαθεσιμότητες σε τρία ψυχιατρεία

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας γιατρούς και εργαζόμενους στο Δαφνί, το Δρομοκαΐτειο και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Συγκέντρωση εργαζομένων στο Δαφνί, παραιτήθηκε ο Διοικητής.

Αιφνιδιαστικές διαθεσιμότητες σε τρία  ψυχιατρεία

Σύμφωνα με τα όσα πρόλαβαν να μάθουν οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς θα προωθηθούν σε κλινικές νεοεισερχομένων  όπως είναι το Σωτηρία, η Πολυκλινική και το Σεισμανόγλειο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις των τελευταίων ημερών, λόγω των πιέσεων της Τρόικας.

Η εντολή δόθηκε από τον αρμόδιο υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ η αρμοδία υφυπουργός υγείας Ζέττα Μακρή βρίσκεται στην Λιθουανία και διέψευδε κατηγορηματικά το πρωί της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στο Δαφνί, οι οποίοι έχουν καταλάβει λωρίδες του οδοστρώματος της λεωφόρου Καβάλας, μπροστά από το νοσοκομείο.

Εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ετοιμαστούν οι κατάλογοι με τα ονόματα των εργαζομένων που θα μπουν σε διαδικασία διαθεσιμότητας. Πρόκειται για 150 εργαζόμενους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, 83 εργαζόμενους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ενώ λιγότερο ξεκάθαρη είναι η κατάσταση στο «Δρομοκαΐτειο» καθώς πρόκειται για κληροδότημα και υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Οι εργαζόμενοι στο Δαφνί θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο γραφείο της διοίκησης και στην είσοδο ενώ παραιτήθηκε ο ο διοικητής του ΨΝΑ Όθων Χαραλαμπάκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν είχε λάβει μέρος στις συσκέψεις και ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς.

Σύμφωνα με το ygeia360.gr, ο γενικός γραμματέας Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου Γιάννης Ευδοκιμίδης, αλλά και ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κεντρικής Μακεδονίας, κίνησαν ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου αιφνιδιαστικά όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την έναρξη fast track κινητικότητας - διαθεσιμότητας εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ- «Δαφνί»), του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο» και του ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ)!

 

 

 

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.