ΚΟΣΜΟΣ

Έσχατη πράξη διαμαρτυρίας κατά της κινέζικης κατοχής

Αυτοπυρπολήθηκε (ένας ακόμη) Θιβετιανός μοναχός

Ένας (ακόμη) 20χρονος Θιβετιανός μοναχός αυτοπυρπολήθηκε δοκιμάζοντας να βάλει τέλος στη ζωή του σε μια ενέργεια διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική που ασκεί η Κίνα στις περιοχές του Θιβέτ.

Αυτοπυρπολήθηκε (ένας ακόμη) Θιβετιανός μοναχός

Ο 20χρονος Τσερίν Γκιουάλ, πραγματοποίησε την πράξη του αργά τη Δευτέρα στο νομό Μπάνμα στο Θιβέτ, στη δυτική κινεζική επαρχία Κινγκάι, μετέδωσε το ραδιόφωνο Ελεύθερο Θιβέτ με έδρα το Λονδίνο.

Ο μοναχός από το τοπικό μοναστήρι Ακιόνγκ επέζησε και η αστυνομία τον μετέφερε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου περίπου 200 Θιβετιανοί συγκεντρώθηκαν για να απαιτήσουν την απελευθέρωσή του.«Το νοσοκομείο είναι περιτριγυρισμένο από αστυνομικούς που έχουν επιβάλει περιορισμούς» μετέδωσε το Ελεύθερο Θιβέτ.

Η προσπάθεια του νεαρού μοναχού να αυτοπυρποληθεί είναι η τελευταία από τις περίπου 120 παρόμοιες διαμαρτυρίες Θιβετιανών κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών. Ακολούθησε δε τις πρόσφατες διαμαρτυρίες κατά των τοπικών αρχών για την επιβολή της ανάρτησης της κινεζικής σημαίας. Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες Θιβετιανούς εφέτος με την κατηγορία της ενθάρρυνσης των πολιτών να θέτουν τέλος στη ζωή τους ως έσχατη πράξη διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.