ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτική συνέντευξη Σαμαρά

«Δεν θα επιτρέψω η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία»

«Δεν θα επιτρέψω η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

«Δεν θα επιτρέψω η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία»

Αναφερόμενος στη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, απηύθυνε μήνυμα ενότητας λέγοντας ότι το καλύτερο μνημόσυνο στα παιδιά είναι η ενότητα του κόσμου. «Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και ενότητα και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στον τόπο τους και των ξένων στην Ελλάδα», υπογράμμισε  ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA και την εκπομπή «Ανατροπή» που θα μεταδοθεί απόψε.

Επεσήμανε επίσης: «προς Θεού, δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες κατά της βίας», σημειώνοντας ότι αυτό που κάνουν κάποιοι αυτή τη στιγμή είναι να ρίχνουν σπίρτο στην πυριτιδαποθήκη την ώρα που έχουμε δίπλα μας τόσες φωτιές, κοινωνικές, οικονομικές και άλλες.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η βία είναι μία και πρέπει να καταδικάζεται, τα κόμματα πρέπει να καταγγέλλουν τις πράξεις βίας αλλά και τις ακραίες συμπεριφορές που οδηγούν στην βία. Δεν μπορεί να καλεί τον κόσμο να ανατρέψει την κυβέρνηση. Εύχομαι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να απομονώνει και να καταγγέλλει κάθε ακραία συμπεριφορά. Το να ανέχεσαι ή να δικαιολογείς ακραίες συμπεριφορές οδηγεί στη βία. Δεν μπορείς να μην καταγγέλλεις πράξεις όπως στις Σκουριές ή στην Μαρφίν όπως δεν μπορεί να υπάρχουν βουλευτές που καταθέτουν σε δίκες που δεν θα έπρεπε». Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί ακροδεξιάς ομάδας στο Μαξίμου είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει την κριτική και υπάρχουν κάποια άτομα που ζουν σε μία παράνοια», ενώ κάλυψε πλήρως τον συνεργάτη του κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση του κράτους στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Υποστήριξε ότι είχε υπάρξει η προεργασία και για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα το κράτος κινήθηκε τόσο άμεσα και οργανωμένα. Για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είπε ότι αυτός ο κόσμος δεν έχει σχέση με τις ναζιστικές απόψεις, «δεν υπάρχουν ρίζες ναζί στην Ελλάδα, είναι μία αντίδραση στα δύσκολα που περνάει ο κόσμος. Με το που θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία και να επικρατεί ομαλότητα και σταθερότητα τέτοια φαινόμενα θα εξαφανιστούν». Εκτίμησε ότι μετά τις εξελίξεις η δύναμη της Χρυσής Αυγής θα μειωθεί.

 

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Pingback: Αλλαγή δημοσιονομικών στόχων για το 2014 από Σαμαρά | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 05/11/2013

  […] νέων μέτρων σε μισθούς και συντάξεις, ο Πρωθυπουργός, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, επανέλαβε ότι ήδη ψηφισθέντα μέτρα θα εφαρμοστούν ενώ […]

 2. Loomano 23:12 04/11/2013

  ……….Ναι, αλλά οι Φουντούλης κ Καπελώνης είναι νεκροί απο τα πυρά ακροαριστερών ζώων.
  Τι θα γίνει τώρα; Δεν θα συλληφθούν για ηθική αυτουργία όλοι όσοι ούρλιαζαν ότι το κόμμα είναι «ναζί» και πρέτρεπαν «θάνατος στους ναζί», πράγμα το οποίο τελικά έγινε πράξη?

  • Σ.Π 4:11 05/11/2013

   Μπορεί νάναι καί γουρούνια τής Χ.Α η καί Αστηνομικοί, σταυλον έχουν όλα τά κόμματα.Υπάρχουν καί τά αδέσποτα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.