ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετοί επιστήμονες

Η δηλητηρίαση με πολώνιο πιθανή αιτία θανάτου του Αραφάτ

Είναι βέβαιο πως ο Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο, αλλά όχι αν η ραδιενεργή αυτή ουσία ήταν η αιτία του θανάτου του, δήλωσαν σήμερα οι Ελβετοί ειδικοί κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων που πραγματοποίησαν σε δείγματα που είχαν λάβει από την σορό του εκλιπόντος Παλαιστίνιου ηγέτη.

Η δηλητηρίαση με πολώνιο πιθανή αιτία θανάτου του Αραφάτ

«Τα αποτελέσματά μας υποστηρίζουν λογικά την υπόθεση της δηλητηρίασης», δήλωσε ο Φρανσουά Μποσίντ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης σε συνέντευξη Τύπου.

Οι ειδικοί καταμέτρησαν δόσεις πολωνίου έως και 20 φορές ανώτερες του συνηθισμένου στα δείγματα που είχαν ληφθεί από το λείψανο και στα προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ, πρόσθεσε ο Ελβετός ειδικός και σημείωσε ότι «αυτό προϋποθέτει αναγκαστικά την επέμβαση ενός τρίτου».

«Μπορούμε να αποκλείσουμε το πολώνιο ως αιτία θανάτου; Η απάντηση είναι σαφώς όχι», συνέχισε ο ίδιος.

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το πολώνιο ήταν η αιτία του θανάτου του προέδρου Αραφάτ; Η απάντηση είναι όχι», υπογράμμισε ωστόσο.

Οι Ελβετοί επιστήμονες επισήμαναν ότι το μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε από τον θάνατο του Αραφάτ, το 2004, ως την ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν από το λείψανό του καθιστούν δύσκολη την εξαγωγή ενός οριστικού συμπεράσματος σχετικά με τα αίτια του θανάτου του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.