ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβεβαιώσεις σε κτηνοτρόφους

Η φέτα δεν κινδυνεύει από τον Καναδά λέει ο Χαρακόπουλος

Η διαφαινόμενη κυκλοφορία λευκού τυριού στην αγορά ως φέτα από τον Καναδά έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς, ενόψει της σύναψης εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά. Σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος προσπάθησε να καθησυχάσει τους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Η φέτα δεν κινδυνεύει από τον Καναδά λέει ο Χαρακόπουλος

Σε συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να έρθει καναδέζικο τυρί ως φέτα στην ΕΕ, αφού και στις 28 χώρες μέλη της ΕΕ είναι απόλυτα προστατευμένη, όπως και όλα τα άλλα προϊόντα ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης. Πρόσθεσε επίσης πως με τη συμφωνία αυτή προστατεύεται περαιτέρω η φέτα και στην καναδέζικη αγορά και «όσοι μέχρι σήμερα παρήγαγαν λευκό τυρί και το πουλούσαν σαν «ελληνική φέτα» με ελληνική σημαία, κίονες, Ακρόπολη ή μαιάνδρους, δεν μπορούν εφεξής να χρησιμοποιούν ελληνικά σύμβολα, ούτε τον χαρακτηρισμό «ελληνική» και επίσης πρέπει να αναγράφουν τη χώρα προέλευσης». Επιπλέον, όσοι από τούδε και στο εξής μπουν στον χώρο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στον Καναδά, αναγκαστικά θα λένε, ότι το λευκό τυρί που πωλούν είναι τύπου φέτα.

«Επομένως με τη συμφωνία αυτή», κατέληξε, «περιορίζεται και στον Καναδά η ανεξέλεγκτη πώληση λευκού τυριού σαν ελληνική φέτα. Όσοι, λοιπόν, κινδυνολογούν, παραπλανούν τους κτηνοτρόφους και κερδοσκοπούν πάνω στην αγωνία τους. Οι έντονες αντιδράσεις των Καναδών κτηνοτρόφων σε αυτή την εμπορική συμφωνία είναι ενδεικτικές τόσο για το γεγονός, ότι επέρχεται μεγαλύτερη προστασία στην ελληνική φέτα όσο και ότι διπλασιάζονται οι ποσοστώσεις εξαγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων από την ΕΕ στον Καναδά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.