ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικτό σύστημα με μικρότερο ενιαίο φόρο

Και χαράτσι και ΦΑΠ στα ακίνητα το 2014

Βρέθηκε η λύση για τη φορολόγηση των ακινήτων το 2014 με στόχο να καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Και χαράτσι και ΦΑΠ στα ακίνητα το 2014

Το νέο σύστημα προβλεπει την επιβολή του ενιαίου φόρου (ΕΝΦΑ) σε όλα τα ακίνητα με μικρότερους συντελεστές και επιπλέον,τη φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας με υψηλότερο όμως αφορολόγητο όριο που πιθανόν να κυμαίνεται στα 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο σύστημα θα εφαρμοσθεί το 2014 ως εξής:

1. Σε όλα τα ακίνητα ανεξαρτήτως αξίας θα επιβάλλεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων με μικρότερους συντελεστές από αυτούς που προέβλεπε το σχέδιο νόμου που δημοσιοποίηθηκε πρόσφατα από το οικονομικό επιτελείο. Με το νέο σχέδιο αναμένεται να μειωθούν οι συντελεστες στα αγροτεμάχια, καθώς και οι συντελεστές των οικοπέδων. Ταυτοχρονα θα μειωθούν οι συντελεστές φοροόγησης των κατοικιών που βρίσκονται στα χωριά.

2. Οσοι διαθέτουν συνολικά ακίνητη περιουσία πιθανόν άνω των 300.000 ευρώ θα καταβάλλουν και φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Δηλαδή θα πληρώνουν τον ΕΝΦΑ καθώς και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Σήμερα ΦΑΠ πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που κατέχουν κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.Το όριο αυτό σχεδιάζεται να φθάσει τα 300.000 ευρώ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. …τη τρίχα της κεφαλής μας θα εισπράξουν αν ξαναβάλουν ΦΑΠ!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.