ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμπαρατάξεις με «προγραμματική συμφωνία»

Κουβέλης: Αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς «στενά κομματική λογική»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας το βράδυ σε ημερίδα του κόμματος του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου έτους σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Κουβέλης: Αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς «στενά κομματική λογική»

«Πρέπει να αποτελέσουν πεδίο προτάσεων και πολιτικής για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών. Πρέπει να αναδείξουν δημάρχους και δημοτικά συμβούλια στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων. Η επιδίωξη να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης υπηρετεί μια στενά κομματική λογική και μας βρίσκει αντίθετους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης καθόρισε το πλαίσιο των συνεργασιών που επιδιώκει η ΔΗΜΑΡ και τον χαρακτήρα των επικείμενων εκλογών για την αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές «υποστηρίζουμε τη συγκρότηση, σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση στη βάση αυτοδιοικητικών προοδευτικών προγραμμάτων».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η θέση της ΔΗΜΑΡ για τις περιφερειακές εκλογές όπου ο πρόεδρος του κόμματος αναγνώρισε ότι έχουν περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα καθώς οι μείζονες αλλαγές στο κράτος, στο αναπτυξιακό μοντέλο και στην κοινωνική πολιτική αφορούν άμεσα αυτό το επίπεδο της αυτοδιοίκησης και περιέγραψε την πολιτική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η ΔΗΜΑΡ.

«Θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, που θα αποτυπώνει μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση. Μια συμπαράταξη που θα αποτελεί έκφραση στο περιφερειακό επίπεδο της αντίληψης ότι είναι δυνατές προοδευτικές λύσεις ακόμη και σε περίοδο κρίσης και περιορισμών», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Στην ημερίδα παρεμβάσεις έγιναν από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη και τον υπεύθυνο αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ, βουλευτή Δημήτρη Αναγνωστάκη, καθώς και από πανεπιστημιακούς και στελέχη της αυτοδιοίκησης.

Η ΔΗΜΑΡ για τις διαπραγματεύσεις με τρόικα

Η κυβέρνηση «απέναντι στις γιγαντωμένες απαιτήσεις της τρόικας για όλα τα προαπαιτούμενα, οφείλει να αποκρούσει τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, να προστατεύσει την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, να αποτρέψει την εκ νέου επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας, και να απορρίψει κάθε ιδέα για περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Επίσης θεωρεί διαπραγματευτικό λάθος της κυβέρνησης το γεγονός, ότι «προσήλθε στις διαπραγματεύσεις έχοντας εγκαταλείψει την επί έναν μήνα διακηρυσσόμενη άποψή της για δημοσιονομικό κενό 500 εκατ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.