ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διάχυση προκαλεί συγκρούσεις στην Χ. Τρικούπη

Με κεντροαριστερό σχήμα θα κατέλθει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Στο ιστορικό παρελθόν φαίνεται να περνά ως σχηματισμός το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πρόεδρός του και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει αποφασισμένος να τεστάρει τις αντοχές του επερχόμενου κεντροαριστερού σχήματος αλλά και την ανοχή των στελεχών του στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Με κεντροαριστερό σχήμα θα κατέλθει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Στη συμμαχικό αυτό σχήμα, που θα φέρει το όνομα «Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές-Δημοκράτες», αναμένεται να συμμετάσχουν εκτός του ΠΑΣΟΚ κι άτομα από την «Κίνηση των 58», όπως και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που διαφοροποιήθηκαν από τις επιλογές της ηγεσίας.

Η ευόδωση της εκλογής 2 ευρωβουλευτών-ήτοι 9-10%- θα σημάνει και συνέχεια αυτής της ανασύνταξης των κεντροαριστερών δυνάμεων με… «μυρωδιά» εθνικών εκλογών.

Φερόμενος ως επικεφαλής θα είναι –σύμφωνα με πληροφορίες- ο Τάσος Γιαννίτσης ή ο Γιώργος Παγουλάτος, ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει στα παρασκήνια ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Πάντως, οι πρώτες αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κάνουν ήδη αισθητή την παρουσία τους, με στελέχη να εγκαλούν εμμέσως το Βενιζέλο για κανιβαλισμό της δημοκρατικής παράταξης, δηλώνοντας πίστη στο Κίνημα εκφράζοντας –παράλληλα- δυσπιστία για το νέο εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.