ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Άρθρο του Χρ.Διαμαντόπουλου

Να υλοποιήσουμε όσα δεν διεκδίκησαν οι προηγούμενες γενιές

Οι νεότερες γενιές έχουν μεγαλώσει - και σωστά- με το μεγαλείο του Πολυτεχνείου. Ακόμα και σήμερα, 40 χρόνια μετά, παραμένει ένα σύμβολο, ένα όραμα και μια φωτεινή μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει.

Να υλοποιήσουμε όσα δεν διεκδίκησαν οι προηγούμενες γενιές

diamantopoulosΤο μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο. Μήνυμα για την ενότητα του λαού και την προστασία της δημοκρατίας. Στις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που βιώνει η ελληνική κοινωνία, τα συνθήματα και τα συναισθήματα της εξέγερσης του πολυτεχνείου μεταφράζονται σε αδιάκοπη μάχη ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τη βία.

Σήμερα, πρώτιστο καθήκον όλων μας πρέπει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Ότι και να πει κανείς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι λίγο. Τα περισσότερα και τα σημαντικότερα τα λέει ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα η νέα γενιά, γιορτάζοντας κάθε χρόνο την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου με τον ίδιο σεβασμό και δέος.

Όλοι όσοι τιμούν με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια τη μεγάλη αυτή στιγμή δικαιώνουν τους αγώνες και τις θυσίες εκείνων που δεν φοβήθηκαν να διεκδικήσουν το αδύνατο για λογαριασμό ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας θυμίζει ότι οι κατακτήσεις των παλαιότερων γενεών, και ειδικά ο αντιδικτατορικός αγώνας, αποτελούν κληρονομιά που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σπιλώσει.
Το δικό μας μήνυμα, το μήνυμα της Αριστεράς, που έδωσε τη δικιά της συνεισφορά στην «εξέγερση του Νοέμβρη», ιδιαίτερα προς τους νέους και τις νέες, είναι μήνυμα για να προασπιστούν οι αξίες και τα ιδανικά για την ενότητα του λαού και την προστασία της δημοκρατίας.
Εμείς, οι νεότεροι, ας διδαχθούμε από τα οράματα των αγωνιστών της δημοκρατίας και ας αγωνιστούμε να κάνουμε πράξη όσα δεν διεκδίκησαν οι προηγούμενες γενιές. Οι νέοι όταν αγωνίζονται μπορούν και πετυχαίνουν.

Ο Χρόνης Διαμαντόπουλος είναι Εκπρόσωπος της Νεολαίας ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.