ΚΟΣΜΟΣ

Θραύση έκανε το «Crash Car Silver» στον Sotheby's

Ο Άντι Γουόρχολ πουλάει ακόμη (ακριβά)

Στα 105 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε χθες σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's (Νέα Υόρκη) το μνημειώδες έργο του Άντι Γουόρχολ «Crash Car Silver». Με αυτή την τιμή, το «Car Crash Silver» έγινε το πιο ακριβό έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Ο Άντι Γουόρχολ πουλάει ακόμη (ακριβά)

Το Crash Car Silver η ζωγραφική μεταξοτυπία του εμπνευστή της Pop-art αποτελεί μέρος μιας σειράς με τίτλο «Θάνατος και Καταστροφές» και δημιουργήθηκε από τον Άντι Γουόρχολ το 1963. Εκτέθηκε στο κοινό μόνο μία φορά κατά τα τελευταία 26 χρόνια. Τα άλλα τρία έργα στη σειρά εκτίθενται σε μουσεία στη Νέα Υόρκη, την Ελβετία και τη Βιέννη.

silver-car-crash3

Το έργο με μέγεθος 2,43 μέτρα ύψος επί 4 μέτρα πλάτος αποτελείται από δύο καμβάδες. Ο αριστερός καμβάς είναι ένα πάνελ από πέντε σειρές των τριών εικόνων (συνολικά 15 φωτογραφίες) από το ίδιο ατύχημα αυτοκινήτων, ενώ η δεξιά πλευρά του είναι ένα κενό ορθογώνιο ασημί σχήμα. Ο αγοραστής που πλειοδότησε μέσω τηλεφώνου, επικράτησε από τουλάχιστον άλλους δύο ενδιαφερόμενους. Τα στοιχεία του δεν έγινα γνωστά.

warhol

Μόλις λίγες ώρες πριν την Τρίτη ο ανταγωνιστικός οίκος δημοπρασιών Christie’s πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη την πώληση του ζωγραφικού τρίπτυχου του Φράνσις Μπέικον «Τρεις μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ», έναντι του ποσού των 142 εκατομμυρίων δολαρίων καθιστώντας το, το πιο ακριβό έργο τέχνης στον κόσμο .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.