ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Πρεμιέρα για τις φθινοπωρινές εκπτώσεις

Ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 9 Νοεμβρίου οι πρώτες φθινοπωρινές εκπτώσεις.

Πρεμιέρα για τις φθινοπωρινές εκπτώσεις

Οι έμποροι αναμένουν να κινηθεί η αγοραστική κίνηση, ωστόσο αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων τους την Κυριακή.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις, επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:

α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις στο ταμπελάκι κάθε προϊόντος θα πρέπει να αναγράφεται:

α) η τιμή πριν το ΦΠΑ

β) η τιμή μετά το ΦΠΑ

γ) η αρχική τιμή

δ) η τιμή μετά την έκπτωση

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Tα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, την πρώτη δηλαδή Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου.

Με βάση όσα έχουν αποφασιστεί από το ΥΠΑΑΝ, τις Περιφέρειες, την ΕΣΕΕ και τους Εμπορικούς Συλλόγους, εναπόκειται στους τελευταίους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους, στις περιοχές ευθύνης τους, να λειτουργήσουν ή όχι κατά την Κυριακή.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει για την Κυριακή 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου.

Από τη μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχει στην διάθεση της η ΕΣΕΕ και συγκεκριμένα από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, το 32% έχει απαντήσει θετικά, το 63% αρνητικά, ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00, ο Πειραιάς 11:00-15:00, ενώ το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου σύμφωνα με το νόμο είναι 11:00-20:00.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους, είτε αποφασίσουν να συστήσουν στα μέλη τους να ανοίξουν είτε όχι, να ενημερώσουν για την ανταπόκριση που θα έχει σε επισκεψιμότητα, τζίρο, έσοδα και έξοδα στην κάθε τοπική αγορά της χώρας η ενδιάμεση περίοδος των εκπτώσεων και η δυνατότητα προαιρετικού ανοίγματος την πρώτη από τις επτά νομοθετημένες Κυριακές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.