ΕΛΛΑΔΑ

Οι αριθμοί και οι ειδικότητες

Πόσοι και ποιοι δουλεύουν στον ΕΟΠΥΥ - Αναλυτικοί πίνακες

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η ανησυχία περίπου 10.000 εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ, καθώς μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει πόσοι και ποιοι θα μείνουν στον ΕΟΠΥΥ και ποιοι θα μετακινηθούν στο ΕΣΥ.

Πόσοι και ποιοι δουλεύουν στον ΕΟΠΥΥ - Αναλυτικοί πίνακες

Σύμφωνα με το Virus.com.gr, συνολικά, στον ΕΟΠΥΥ εργάζονται σήμερα 9.979 εργαζόμενοι, από τους οποίους 5.765 γιατροί, 2.841 υγειονομικό προσωπικό και 1.373 διοικητικό. Ανάμεσα στους 1.373 διοικητικούς, οι 816 είναι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στους γιατρούς, από το σύνολο των 5.765 απασχολούμενων, η πλειοψηφία (4.529 γιατροί) είναι με σύμβαση αορίστου χρόνου, 727 είναι μόνιμοι, 10 με σύμβαση αορίστου χρόνου αλλά με κατ’ αποκοπή σύμβαση, 37 με μερική απασχόληση και 453 ορισμένου χρόνου. Επίσης έχουμε 198 γιατρούς άνευ ειδικότητας!

Όλα δείχνουν ότι οι γιατροί με μερική απασχόληση και ορισμένου χρόνου κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση. Επίσης, η επιτροπή στην οποία συμμετέχει και η Task Force έχει προτείνει να μεταφερθούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ 2.246 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Ο ακριβής αριθμός ανά ειδικότητα περιλαμβάνεται στους πίνακες που ακολουθούν.

Από την άλλη, η ίδια επιτροπή προτείνει 2.303 γιατροί άλλων ειδικοτήτων να ενταχθούν στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Αναλυτικά οι πίνακες:

array1 array2 array3 array4 array5 array6

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.