ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επαναστατική επιστημονική μελέτη

Φοβισμένα παιδιά εξελίσσονται σε κακοπληρωμένους ενήλικες

Μελέτη του βρετανικού πανεπιστημίου Άνγκλια Ράσκιν συνδέει τον παιδικό εκφοβισμό στην Ελλάδα με τη δυσκολία εύρεσης εργασίας και την απόκτηση χαμηλότερου εισοδήματος του θύματος στη μετέπειτα ζωή του. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στους μετανάστες και στους ομοφυλόφιλους.

Φοβισμένα παιδιά εξελίσσονται σε κακοπληρωμένους ενήλικες

Σύμφωνα με τη μελέτη μεσοσταθμικά, τα θύματα λαμβάνουν μισθούς χαμηλότερους κατά 2,1% από τον μέσο όρο, έχουν πιθανότητες επαγγελματικής απασχόλησης μειωμένες κατά 3,3%, ενώ έχουν κατά 4,1% λιγότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν στην αγορά εργασίας (είτε ως απασχολούμενοι, είτε αναζητώντας δουλειά). Επίσης, τα θύματα εκφοβισμού έχουν κατά 18,5% λιγότερες πιθανότητες να πάρουν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης ή να έχουν προχωρημένες δεξιότητες πληροφορικής και γλώσσας.

Εξάλλου, διαπιστώθηκε ότι οι ομοφυλόφιλοι, οι μετανάστες και οι άντρες επηρεάζονται περισσότερο από τον εκφοβισμό, όσον αφορά στο ποσοστό απασχόλησης και το ύψος του μισθού. Για παράδειγμα, οι γκέι και οι λεσβίες που έπεσαν θύματα εκφοβισμού ως παιδιά λαμβάνουν μισθούς χαμηλότερους κατά 12,4% από τον μέσο όρο, οι μετανάστες μειωμένους κατά 4,1% και οι άντρες κατά 6,1%.

Στη μελέτη πήραν μέρος 7.500 άτομα από την Ελλάδα, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, από τα οποία το 8,4% παραδέχτηκε ότι είχε υποστεί εκφοβισμό σε συχνή ή αδιάκοπη βάση κατά την παιδική ηλικία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.